luzy zaworowe

Posty: 96   •   Strona 1 z 7   •   1, 2, 3, 4, 5 ... 7
tecno
 
Posty: 398
Dołączył(a): 2006-04-09, 20:40
Lokalizacja: Pruszków

luzy zaworowe

przez tecno » 2007-06-09, 13:42

jakie luzy zaworowe powinne byc w crx 1g silnik ZC1 125 HP?
Ostatnio edytowano 2007-06-20, 16:33 przez tecno, łącznie edytowano 1 raz

Avatar użytkownika
mate
 
Posty: 180
Dołączył(a): 2007-03-25, 23:11
Lokalizacja: Gorlice

przez mate » 2007-06-09, 14:04

i jakie w 1,5l 100hp ?

tecno
 
Posty: 398
Dołączył(a): 2006-04-09, 20:40
Lokalizacja: Pruszków

przez tecno » 2007-06-09, 14:32

D16ZC1 1.6l DOHC 125 HP
TecnoGarage

-serwis mechaniczny
-modyfikacje silników wolnossących
-Turbo
-układy dolotowe oraz wydechowe

www.tecnogarage.com
e-mail: tecnogarage@op.pl
tel.502127426

Avatar użytkownika
beata22staw
 
Posty: 877
Dołączył(a): 2006-02-16, 23:04
Lokalizacja: Wlkp...

przez beata22staw » 2007-06-09, 21:07

ja ustawiam 15ssący
17wydech
mowa o silniku ZC1 bo taki mam w ED9 po swapie
i jest tylko szmerek nic nie puka-klepie
pozdro.........
Merc W210 3.0TDi 177ps :)
T4 1.9TDi
PUG 2.0HDI

ateem
 
Posty: 407
Dołączył(a): 2006-05-16, 17:18
Lokalizacja: Ełk

przez ateem » 2007-06-10, 12:14

ja mam po 0,20 mm na ssaniu i wydechu i cos delikatnie klekocze. Ssanie chce na 0,15 przestawic.

beata22staw napisał(a):17wydech
skad masz taki szczelinomierz? ja w swoim komplecie mam 0,01; 0,05; 0,10;
0,15; 0,20 itd. co 0,05 mm.

Avatar użytkownika
mariusz123
 
Posty: 1352
Dołączył(a): 2005-05-30, 20:31
Lokalizacja: Szczerbice(Rybnik)

przez mariusz123 » 2007-06-10, 13:05

dawaj po 0.15 na ssacym ciasny 0.15 i bedzie dobrze,minimum na ssacym to 0.13 a wydech 0.15 w DOHC,,,a 1.5 motor sohc ma chyba 0.18min ssacy i 0.20 min wydech,ale nie jestem pwenien, w manualu wszystko jest....
ateem-jak ci klekocze to daj cisaniej po 0.15,przebieg robi swoje,,ja tez tak mam po umyciu glowicy,hehehe

Avatar użytkownika
beata22staw
 
Posty: 877
Dołączył(a): 2006-02-16, 23:04
Lokalizacja: Wlkp...

przez beata22staw » 2007-06-10, 13:28

ateem napisał(a):ja mam po 0,20 mm na ssaniu i wydechu i cos delikatnie klekocze. Ssanie chce na 0,15 przestawic.

beata22staw napisał(a):17wydech
skad masz taki szczelinomierz? ja w swoim komplecie mam 0,01; 0,05; 0,10;
0,15; 0,20 itd. co 0,05 mm.



kolega załatwił mi z serwisu H na jedno popołudnie.......
chciałem ustawic tak jak pisze na naklejce pod maska..

tecno
 
Posty: 398
Dołączył(a): 2006-04-09, 20:40
Lokalizacja: Pruszków

przez tecno » 2007-06-10, 14:21

dzieki wszystkim za wypowiedzi, wynika z tego ze sa jak w Z5, A9 0,15 0,17 i tak tez wyreguluje. pozdro
TecnoGarage

-serwis mechaniczny
-modyfikacje silników wolnossących
-Turbo
-układy dolotowe oraz wydechowe

www.tecnogarage.com
e-mail: tecnogarage@op.pl
tel.502127426

Kafar
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2007-06-09, 19:59

przez Kafar » 2007-06-12, 03:36

ustaw 0,20 i 0,25
pozdrawiam

Avatar użytkownika
beata22staw
 
Posty: 877
Dołączył(a): 2006-02-16, 23:04
Lokalizacja: Wlkp...

przez beata22staw » 2007-06-12, 09:05

Kafar napisał(a):ustaw 0,20 i 0,25
pozdrawiam


chyba DIESLA chcesz zrobic

Kafar
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2007-06-09, 19:59

przez Kafar » 2007-06-14, 00:23

Takie ustawiono u mnie w serwisie hondy :rotfl: i chodzi jak marzenie :ok:

Avatar użytkownika
mariusz123
 
Posty: 1352
Dołączył(a): 2005-05-30, 20:31
Lokalizacja: Szczerbice(Rybnik)

przez mariusz123 » 2007-06-14, 15:28

tak sohc ma 0.20 i 0,25.ale dohc ma po 0.15 ...nie mylcie silnikow,,,

ateem
 
Posty: 407
Dołączył(a): 2006-05-16, 17:18
Lokalizacja: Ełk

przez ateem » 2007-06-24, 13:37

wczcoraj przreregulowalem zawory sobie na 0,13 ssanie i 0,15 wydech (ZC1) i chodzi jak laleczka. nic nie stuka nic nie puka.

Avatar użytkownika
lukas.elk
 
Posty: 912
Dołączył(a): 2007-01-24, 23:04
Lokalizacja: Olsztyn/Ełk

przez lukas.elk » 2007-06-24, 13:40

ateem, nie ma sie z czego cieszyc. Lepiej jak stuka lekko chociaz. Bo jak stuka to wiesz ze za duzy luz zaworowy a jak nie stuka to mozesz nawet nie wiedziec ze jest za mały luz i moze ci gniazda powypalać...
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem.
--
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen

ateem
 
Posty: 407
Dołączył(a): 2006-05-16, 17:18
Lokalizacja: Ełk

przez ateem » 2007-06-24, 15:33

co fabryka chce to jest wiec sie nie martwie.

  Następna strona
Posty: 96   •   Strona 1 z 7   •   1, 2, 3, 4, 5 ... 7

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Teraz jest 2017-11-20, 09:25