Wtryski nie podaja paliwa

Posty: 69   •   Strona 4 z 5   •   1, 2, 3, 4, 5
Avatar użytkownika
Vincent
 
Posty: 3502
Dołączył(a): 2011-05-05, 00:45
Lokalizacja: CRX Club WROCŁAW
Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-09-11, 22:10

Dokładniej , posłuż się omomierzem.

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-12, 03:48

Panowie wybaczcie ale mozecie jasniej? mechanike mniej wiecej rozumiem ale elektronike ciezka sprawa :blee:
CRX <3

Avatar użytkownika
atom1
Moderator
 
Posty: 9791
Dołączył(a): 2005-12-07, 19:09
Lokalizacja: z Podlasia

przez atom1 » 2013-09-12, 10:24

kup jakis najtanszy miernik, masz tam taka ikonke diody czy czegos :D powiedz zeby mial ta funkcje sprawdzania przejscia (te calkiem najtansze tego nie maja, no ale mozna tez funkcja omomierza to robic) wkladasz jeden koniec kabla miernika (np czerwony) we wtyczke od wtyrsku (tam gdize sygnalowy czyli kolory zolty czerwony niebieski brazowy) a drugi kabel (przewaznie czarny) we wtyczke od kompa w zadany pin, kabli w mierniku bedzie za malo ale to sobie przedluzysz jakimkolwiek

do wtyczki kompa najlepiej na koncu przewodu zamocowac igle bo sa male otworki do pinow i ten seryjny koniec tam nie wejdzie

jak miernik zrobi PIIIIIIIIi no to jest zajebiscie i przejscie jest, jezeli nie- to przejscia nie ma i tam jest problem

juz jasniej nie umiem
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-12, 14:12

no i o to mi chodzilo :ok:
dzieki atom1, ;)

[ Dodano: 2013-09-14, 15:20 ]
przejście jest na każdym przewodzie od wtrysków . Co dalej ?
CRX <3

Avatar użytkownika
Marek94
 
Posty: 435
Dołączył(a): 2013-04-10, 21:35

przez Marek94 » 2013-09-14, 19:13

up

Avatar użytkownika
atom1
Moderator
 
Posty: 9791
Dołączył(a): 2005-12-07, 19:09
Lokalizacja: z Podlasia

przez atom1 » 2013-09-14, 19:46

nic, plus jest przejscie jest, komp do podmiany albo brak paliwa na listwie
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-14, 19:47

paliwo na listwie jest wiec kompa trzeba kupic . dzieki
CRX <3

Avatar użytkownika
atom1
Moderator
 
Posty: 9791
Dołączył(a): 2005-12-07, 19:09
Lokalizacja: z Podlasia

przez atom1 » 2013-09-14, 20:32

najpierw pozycz i podmien - nawet od sohc aby wielopunkt
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-14, 20:38

nie mam od kogo więc odpada..
CRX <3

Avatar użytkownika
sebas
Moderator
 
Posty: 8183
Dołączył(a): 2009-01-11, 23:53
Lokalizacja: Kielce

przez sebas » 2013-09-15, 07:43

crxJLC, jesteś z okolic Wrocławia i nie masz od kogo pożyczyć... napisz na forum i zaraz się znajdzie ;) Chyba że zalazłeś Wrocławiakom za skórę :rotfl:

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-15, 17:55

sebas, w tym problem że nie mam drugiego auta żeby się poruszać a nikt mi pod chatę nie podwiezie a pozatym nie chce od kogoś wsadzać żęby coś się zjebało komuś i żebym nie był dwa razy w plecy ;) i nie zalazłem nikomu za skórę bo z Wrocka to tylko znam Vincenta ;)
CRX <3

Avatar użytkownika
Wenega
 
Posty: 999
Dołączył(a): 2012-05-22, 10:15
Lokalizacja: Oleśnica

przez Wenega » 2013-09-16, 10:48

crxJLC jak jeszcze potrzebujesz, to mogę ci pożyczyć kompa do z5 (jak tylko go namierzę) i tak leży i się kurzy..
ED9 by Wenega
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=62748

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-19, 10:43

komp wymieniony problem nadal został.. to co teraz wymieniamy ? szyberdach ? :cry:

[ Dodano: 2013-09-19, 10:53 ]
a może czujnik położenia wału padł ?
CRX <3

Avatar użytkownika
Vincent
 
Posty: 3502
Dołączył(a): 2011-05-05, 00:45
Lokalizacja: CRX Club WROCŁAW
Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-09-19, 11:54

crxJLC napisał(a):a może czujnik położenia wału padł ?

To miałbyś błąd 8/9.Pożycz jeszcze drugiego kompa odWenega, jak pewny jest ,że komp na 100% jest sprawny .Może ma aparat zapłonowy ,nie zaszkodzi na próbę założyć trwa to 3 min.

Avatar użytkownika
Wenega
 
Posty: 999
Dołączył(a): 2012-05-22, 10:15
Lokalizacja: Oleśnica

przez Wenega » 2013-09-19, 11:59

aparat też mam, z tym ze od A9 :)

edit:

i wtryski tez :)
ED9 by Wenega
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=62748

  Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 69   •   Strona 4 z 5   •   1, 2, 3, 4, 5

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Teraz jest 2017-11-22, 14:38