Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

Posty: 9   •   Strona 1 z 1
czarnes89
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2017-05-26, 15:26
Lokalizacja: Grudziądz
Samochód: ed9

Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez czarnes89 » 2017-06-28, 15:19

Witam, tak jak w temacie proszę o odczytanie nr. błędu i co on oznacza.
https://www.youtube.com/watch?v=2mYSMRB4nn4

Avatar użytkownika
Masny
 
Posty: 598
Dołączył(a): 2015-01-05, 16:32
Lokalizacja: Chełmża
Samochód: CRX 91'

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez Masny » 2017-06-28, 17:07

Uszkodzona sonda lambda, z tym, ze przeciez a9 nie ma lambdy ;D

czarnes89
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2017-05-26, 15:26
Lokalizacja: Grudziądz
Samochód: ed9

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez czarnes89 » 2017-06-28, 17:42

A no to już wiadomo , swap z d16z5....
Co sugerujesz abym z tym problemem zrobił >?
Denerwuje mnie ten palący się check , no i czasem auto się dławi ...... :(
Dziękuje za odpowiedz już chociaż coś wiem :)

Avatar użytkownika
Masny
 
Posty: 598
Dołączył(a): 2015-01-05, 16:32
Lokalizacja: Chełmża
Samochód: CRX 91'

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez Masny » 2017-06-28, 19:28

Jezeli d16a9 na osprzęcie d16z5 to wszystko jasne :)

No cóż, kupić i wymienić sonde lambda. Z tego co słyszałem to NGK albo DENSO najlepiej bo z innymi może nie współgrać

czarnes89
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2017-05-26, 15:26
Lokalizacja: Grudziądz
Samochód: ed9

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez czarnes89 » 2017-06-29, 15:03

A gdybym wymienił ecu pod silnik d16a9 i zresetował kompa , pomogło by ?

Avatar użytkownika
Masny
 
Posty: 598
Dołączył(a): 2015-01-05, 16:32
Lokalizacja: Chełmża
Samochód: CRX 91'

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez Masny » 2017-06-29, 17:39

Nie wiem. To juz pytanie do bardziej ogarniętych niż ja

Avatar użytkownika
ptyk05
 
Posty: 935
Dołączył(a): 2013-08-01, 15:23
Lokalizacja: Korbielów/Żywiec
Samochód: Honda CRX ED9

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez ptyk05 » 2017-06-29, 20:45

No pewnie, że tak. Jak było d16z5 i zmienione jest na d16a9 to tylko zmiana kompa, nie zmiana sondy :)

Avatar użytkownika
Masny
 
Posty: 598
Dołączył(a): 2015-01-05, 16:32
Lokalizacja: Chełmża
Samochód: CRX 91'

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez Masny » 2017-06-30, 08:33

ptyk05 napisał(a):No pewnie, że tak. Jak było d16z5 i zmienione jest na d16a9 to tylko zmiana kompa, nie zmiana sondy :)


Wymiana lambdy na sprawną też ma swoje zalety. Dzięki niej podobno samochód mniej pali, dolot chodzi ciszej na postoju i takie tam

czarnes89
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2017-05-26, 15:26
Lokalizacja: Grudziądz
Samochód: ed9

Re: Odczytanie błedu crx ed 9 D16a9

przez czarnes89 » 2017-06-30, 16:11

Ok podmienię komputer, zobaczymy co dalej będzie. Wyczytałem ze pod a9 musi mieć oznaczenia PM7 B04 ,B021,B020 tak >?

Posty: 9   •   Strona 1 z 1

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Teraz jest 2017-10-24, 13:29