ed9 nie odpala po swapie na d16z6

Posty: 10   •   Strona 1 z 1
Avatar użytkownika
toomek_124
 
Posty: 982
Dołączył(a): 2010-04-29, 22:37
Lokalizacja: brać kase na mody ?

ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez toomek_124 » 2018-05-31, 16:34

Witam :)

pacjent to crx ed9 , zrobiony swap na d16z6 turbo

autko kreci ale nie chce odpalic .

Iskra cos tam skacze , podaje paliwo na wtryski, kreci odezwie sie na sekunde i gasnie .

Przed swapem silnik chodzil bardzo dobrze, bez zadnych problemow w del solu .

Ktoś mial podobny przypadek ? Co moze byc przyczyna ?

Pomozecie ?:)
ed9 d16z5

Avatar użytkownika
orowiok
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 2009-06-13, 21:36
Lokalizacja: z gór
Samochód: ed9

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez orowiok » 2018-05-31, 16:47

toomek_124 napisał(a):Witam :)

pacjent to crx ed9 , zrobiony swap na d16z6 turbo

autko kreci ale nie chce odpalic .

Iskra cos tam skacze , podaje paliwo na wtryski, kreci odezwie sie na sekunde i gasnie .

Przed swapem silnik chodzil bardzo dobrze, bez zadnych problemow w del solu .

Ktoś mial podobny przypadek ? Co moze byc przyczyna ?

Pomozecie ?:)


A w crx masz obd0 czy obd1?
Aparat zapłonowy nie był ruszany?
Masy są Ok?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Avatar użytkownika
toomek_124
 
Posty: 982
Dołączył(a): 2010-04-29, 22:37
Lokalizacja: brać kase na mody ?

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez toomek_124 » 2018-05-31, 16:50

Obd1. Wcześniej było tam c4.

Masa jest. Aparat był wyciągany ale złożone na ten sam znak
ed9 d16z5

Avatar użytkownika
orowiok
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 2009-06-13, 21:36
Lokalizacja: z gór
Samochód: ed9

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez orowiok » 2018-05-31, 17:20

Czujniki i podciśnienia są dobrze podpięte?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Avatar użytkownika
toomek_124
 
Posty: 982
Dołączył(a): 2010-04-29, 22:37
Lokalizacja: brać kase na mody ?

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez toomek_124 » 2018-05-31, 17:26

Niby tak. Czy wtyczki mogą się pomylić i idzie podłączyć inaczej?
ed9 d16z5

Avatar użytkownika
orowiok
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 2009-06-13, 21:36
Lokalizacja: z gór
Samochód: ed9

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez orowiok » 2018-05-31, 17:45

No masz inny aparat w c4 o inny w z6. Nie wiem czy czujniki są tak samo rozmieszczone. A w c4 czujnik walka jest na wałku wydechowym jak w z5?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Avatar użytkownika
toomek_124
 
Posty: 982
Dołączył(a): 2010-04-29, 22:37
Lokalizacja: brać kase na mody ?

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez toomek_124 » 2018-05-31, 20:25

Wiązka była robiona pod z6 :)
ed9 d16z5

Avatar użytkownika
orowiok
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 2009-06-13, 21:36
Lokalizacja: z gór
Samochód: ed9

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez orowiok » 2018-05-31, 20:38

Sprawdź wiązkę czy jest Ok, bo ja jak zmieniałem z5 na z6 to tez miałem problem z odpaleniem i pomyliłem kable


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Avatar użytkownika
wrobellos
Moderator
 
Posty: 3759
Dołączył(a): 2008-03-04, 00:45
Lokalizacja: Łódź
Samochód: crx ed9 b18c

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez wrobellos » 2018-05-31, 21:47

jak wiazka pod z6, to musi gadac, poptrz wszystko, czy nie pomyliles, bledy jakies albo cos?
Lapy swap H K B series
czesci ee8ed9
lekkie laminaty-maski klapy dokladki ed9ee8ed7ee9
budowa hybryd skrzyn biegow
tarcze 282mm
swap hamulca big brake
regeneracja zaciskow
montaz turbo kompresor
custom wydechy doloty kwas
reperaturki progow nadkoli

Avatar użytkownika
akMe
 
Posty: 1811
Dołączył(a): 2009-03-19, 17:43
Lokalizacja: Tyś jest?

Re: ed9 nie odpala po swapie na d16z6

przez akMe » 2018-06-01, 22:40

Pisales, ze masz mase ale sprawdz jeszcze raz na termostacie mi ostatnio niechcial odpalic przez ta niedokrecana mase.
Aczkolwiek kiedys z rok temu albo 2 niechcial mi odpalic jak robilem franka obd0 + obd1.
Jak wrobel mowi- masz jakies bledy?
Co do wtyczek / tps i map chyba maja takie same ale nie sadze by to bylo przyczyna.
Wiazka obd1 silnikowa a kabinowa? na jakim kopie to gra? komp przerabiany? mapa bazowa z czegos innego jest moze albo eprom uszkodzony.
Obrazek

Posty: 10   •   Strona 1 z 1

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Teraz jest 2018-09-21, 14:28