Podłączenie Sond w B16a1

Posty: 19   •   Strona 2 z 2   •   1, 2
Avatar użytkownika
qba_21
 
Posty: 1859
Dołączył(a): 2007-02-17, 21:09
Lokalizacja: Ołobok/Świebodzin
Samochód: CRXEE8

Re: Podłączenie Sond w B16a1

przez qba_21 » 2016-10-03, 08:51

najlepiej nowe, używki nie wiadomo ile pochodzą. Ja do siebie kupowałem uniwersalne NGK i nie ma problemu. U mnie była jedna walnięta, wymieniłem dwie by nie bawić się z nimi dwa razy niepotrzebnie
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

Avatar użytkownika
mateuszx47
 
Posty: 383
Dołączył(a): 2009-12-20, 00:59
Lokalizacja: Elblag
Samochód: Ep2 d16v1

Re: Podłączenie Sond w B16a1

przez mateuszx47 » 2017-05-21, 22:59

Temat sond powraca.
Wiec najprawdopodobniej błędy są dlatego że, Wiązkę od sond polaczylem ze zwykłym kabelkiem, a wiązka ( kable) od sond są z ekranem.
Ktoś wie jak łączyć takie kable wiązki które są z ekranem??
Albo czy jest ktoś kto potrafi Wyłączyc korekcję lambd w programie, ustawiając tryb open loop.??
Było ---- Ed9 1990r.-->D16Z5-->B16A1
Jest ---- Ep2 2004r.-->D16V1

Avatar użytkownika
wrobellos
Moderator
 
Posty: 3869
Dołączył(a): 2008-03-04, 00:45
Lokalizacja: Łódź
Samochód: crx ed9 b18c

Re: Podłączenie Sond w B16a1

przez wrobellos » 2017-05-21, 23:21

sa takie metalowe klamerki do zagniatania, a ekran laczysz z postalymi przy kompie sie schodza w jeden, mysle ze w turboedit da sie wylaczyc, jutro spytam ziomka ktory zajmuje sie mapami do hond u mnie w okolicy
Lapy swap H K B series
czesci ee8ed9
lekkie laminaty-maski klapy dokladki ed9ee8ed7ee9
budowa hybryd skrzyn biegow
tarcze 282mm
swap hamulca big brake
regeneracja zaciskow
montaz turbo kompresor
custom wydechy doloty kwas
reperaturki progow nadkoli

Avatar użytkownika
mateuszx47
 
Posty: 383
Dołączył(a): 2009-12-20, 00:59
Lokalizacja: Elblag
Samochód: Ep2 d16v1

Re: Podłączenie Sond w B16a1

przez mateuszx47 » 2017-05-22, 20:57

Mam Wiązkę silnika z EE, jak kupiłem to kostki sond były urwane ( kolo skrzyni) . Jak polaczylem kostki odrazu to było ok, teraz kabla było mało to przedłużyłem ze zwykłym bez ekranu i jest błąd. Najlepiej jak bym kupił takie kostki z kawałkiem kabla, lub spróbować jak wyżej wyłączyć. Nie mam zamiaru zmieniać całej wiązki silnika, jeśli wogole bym gdzieś dostał.
Ktoś jest kto dlubie przy kompach?
Było ---- Ed9 1990r.-->D16Z5-->B16A1
Jest ---- Ep2 2004r.-->D16V1

  Poprzednia strona
Posty: 19   •   Strona 2 z 2   •   1, 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Teraz jest 2019-09-17, 16:29