Tak jak w temacie, jaką pizze wolicie. I niechodzi mi tu o to z jakiej pizzeri itp tylko o grubość ciasta i jego chrupkość. Typowo włoska, new york, pizza hut czy buła ze szkolnego sklepiku.
pizza hut w dziedzinie smaku pizzy jest chyba najlepsza jaka jadłem, na grubym fajnym wypieczonym ciastku, są tez u nas lokalne które tez nadrabiają i wielkością bo za 33 zł masz dobrą wypieczoną pizzę o średnicy 57 cm a to już nie do przejedzenia jak na parkę, trzeba we 3 osoby lub we dwóch chłopów usiąść
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
włoska pizza to klasyk na przekąskę bądź na mały głód a na totalne żarcie to tylko grube ciasto
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
bar_oo napisał(a):pizza hut w dziedzinie smaku pizzy jest chyba najlepsza jaka jadłem
Jeżeli chodzi o sieciówki, to się zgadzam z Tobą - PH dla mnie też najlepsza.
Ale znacznie smaczniejsze pizze zdarzało mi się jeść w małych, lokalnych pizzeriach.
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN
Mi najbardziej smakuje jak zrobię sam pizzę - mogę wam dać przepis Jest gruba na miękkim cieście.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
Składniki:
-pieczarki (ile tylko nam jednorazowo wejdzie na patelnie)
-1 cebula
-kiełbasa lub wędlina lub co tam w lodówce mamy
-jajka
-żółty ser (może być zwykła gouda)
-masło
-mąka
-drożdże
-mleko
-olej do smażenia
-pieprz
-sól
-bazylia
-oregano
-słodka papryka w proszku (+ ew. ostra jak ktoś lubi)
-ketchup (ten jest moim ulubionym: http://e-sarmata.pl/userdata/gfx/3b76cc ... 5fd6b4.jpg )
Zrobienie ciasta:
-zagrzać 1/8 litra mleka, wyłączyć ogień jak mleko będzie ciepłe (nie gotujemy mleka)
-dodać 1/4 kostki pokruszonych drożdży (ok. 25g) i poczekać aż wypłynie (mozna dodatkowo pomieszac, chodzi o to zeby skladniki sie polaczyly)
-usypać talerz mąki, następnie posypać solą, pieprzem oraz bazylią po czym wymieszać
-do mąki dodać mleko z drożdżami i urobić ciasto
-do ciasta dodać łyżeczkę oleju do smażenia i urabiać dalej ciasto
-rozwałkować na wielkość prostokątnej blachy do pieczenia i umieścić ciasto w środku, bez smarowania spodu
-włożyć ciasto do piekarnika, włączyć, poczekać chwile aż się nagrzeje, wyłączyć na 30min.
W międzyczasie robimy składniki na wierzch:
-pieczarki umyć i pokroić w duże kawałki
-małą cebulkę obrać do białej warstwy, odkroić oba końce, pokroić w kostkę
-kawałek kiełbasy lub trzy grube plasterki wędliny pokroić w kostkę
-powyższe składniki posolić i smażyć na patelni polanej olejem (2-3 łyżeczki) i kostką masła (na wielkość jednej łyżeczki) aż się nasze składniki ładnie usmażą
-trzy jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę
-zetrzeć na tarce ser w grube paski
Na koniec:
-włączyć znowu piekarnik i poczekać aż ciasto się lekko zarumieni
-wyciągnąć blachę, posmarować ciasto ketchupem, nałożyć pieczarki z cebulką i kiełbasą
-posypać całość bazylią a następnie przykryć żółtym serem
-posypać całość papryką i nałożyć jeszcze raz ketchup (teraz na samą górę)
-włożyć do piekarnika i piec aż się dobrze stopi żółty ser
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
tylko zamiast maki tortowej, daje make na pizze taka -> http://www.gdanskiemlyny.pl/uploads/pho ... cb0cfa.jpg i jest super - z wlasnorecznie zrobionym z pomidorow sosem, a nie keczupem no i zgadzam sie z autorem, ze do pizzy musi byc mozarella