dolot WR
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

fazer
Forumowicz

dolot WR

przez fazer » 2005-02-17, 23:07

co myslicie o takim dolocie, sredio 2-3 razy drozszy od zwyklego skozka
ciekawe co wiecej daje zalaczam zdj
firma Weapon R

chyba sobie taki sprawie zamiast radja :twisted:

G@JOR

przez G@JOR » 2005-02-17, 23:26

nie wiem czy cos wiecej daje
ale ladny jest :D
Filmy z Zlotów.
Świebodzin 2005 Gorzów Wlkp 2005

Szołmen
Forumowicz

przez Szołmen » 2005-02-17, 23:53

dobra a to coś więcej robi poza tym co ma robić czyli zasysać powietrze?
moja była:)

Alpiniste
Forumowicz

przez Alpiniste » 2005-02-18, 00:04

Fazer to jest po prostu stożek ze strumienica dolotu.
Podobne robi AEM a w polsce chyba "Michael" (nie wiem jak sie to pisze)
Różnica polega na tym, że w seryjnym dolocie masz rurke odd podcisnienia, która ma za zadanie zasysac powietrze. Tutaj nie ma jej. Zamiast tego masz strumienice.

Nie wiem jakie sa róznice w mocy, ale skoro najlepsi takie maja to pewnie to jest lepsze. Ale myśle, że taniej by ci wyszla Power rura BMC.
Life is 2 short to drive 2 slow.

BRACIA
Forumowicz

przez BRACIA » 2005-02-18, 00:21

Kupa , na forach w USA to mowia na to tak ze tyle ile za to zaplacisz tyle dostaniesz oczywiscie chodzi o ta konkretnie firme. liczy sie tylko AEM i INJEN .
... GaRaż Race Team ...
Profesjonalne części do tuningu
Serwis i naprawa pojazdów

fazer
Forumowicz

przez fazer » 2005-02-18, 11:39

no ale mi chodzi czy lepiej kupic taki dolot, czy nap tego mugena z ebay, wiem ze to podrubka ale lepsze to niz seryjny, tylko ze WR 2 razy drozszy od mugena wiec pytam czy tez lepszy???
Honda Turbo :) na zyczenie

NyGaS gaRaz

BRACIA
Forumowicz

przez BRACIA » 2005-02-18, 14:05

Fazer ten twoj mugen to tez podrobka bo to jest firma mugen power a nie mugen , co do dolotow to sa one pewnie z stali wykonywane co sie wiaze z tanim kosztem produkcji lecz takie doloty sie nagrzewaja a to zjawisko niepozadane , pewnie spytacie czemu AEM tyle kosztuje , powiem wam , mamy taki dolot i sami nie wiemy z jakiego on jest wykonany materialu , bynajmniej nie nagrzewa sie pod maska a o to chodzi , musi to byc cos w rodzaju tworzywa sztucznego , a jak jest z tworzywa to potzrebna jest forma do wtryskarek i takie tam inne, nie zaprzeczam ze placisz tez za nazwe ale dostajesz za to finalnie produkt sprawdzony. Pamietajmy , biednych ludzi nie stac na tani sprzet .
... GaRaż Race Team ...

fazer
Forumowicz

przez fazer » 2005-02-18, 14:43

no dobra to ile kosztuje taki dolot??? bo ceny nie napisales :)

BRACIA
Forumowicz

przez BRACIA » 2005-02-18, 16:30

no dobra to ile kosztuje taki dolot??? bo ceny nie napisales

Hehe chyba sobie jaja robisz , podac cene a moze jeszcze dostarczyc do domku pod same drzwi ? :lol:
... GaRaż Race Team ...

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-02-18, 18:29

Chwileczke ,chwileczke czy cena to jakaś tajemnica.Przecież normalnie sie 'fazer' zapytał.!
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

BRACIA
Forumowicz

przez BRACIA » 2005-02-18, 18:59

Dolot kosztuje roznie w roznych sklepach , nie jest to tajemnica bo mozesz uzyc sobie google do tego i sie dowiesz. Bynajmniej na stronie AEM tez sa ceny , w przypadku sklepow internetowych jest roznica cos kolo 40$. Njalepeij to wszystko podac na tacy.
... GaRaż Race Team ...

*KOZI*
Forumowicz

przez *KOZI* » 2005-02-19, 01:13

BRACIA napisał(a):Dolot kosztuje roznie w roznych sklepach , nie jest to tajemnica bo mozesz uzyc sobie google do tego i sie dowiesz. Bynajmniej na stronie AEM tez sa ceny , w przypadku sklepow internetowych jest roznica cos kolo 40$. Njalepeij to wszystko podac na tacy.

To mnie teraz Sławek rozjebałes... Przeciez forum jest po to , zeby sobie uzytkowmicy pomagali wzajemnie! jestesmy jednapaczka posiadaczy(sympatyków) crxów i co to za problem powiedziec ile np. Wy płaciliscie ze wszystkim, zeby sobie chłopak pomyslał czy np. go stac.... pewnie nie i tylko chciał sie spytac, mnie tez by nie było stac, wiadomo, ze jest lepszy od np mugen power i innych ale nie kazdy moze sobie pozwolic, zeby przeznaczyc tyle siana na dolot!
vtec...:)

BRACIA
Forumowicz

przez BRACIA » 2005-02-19, 09:50

A naprawde tak ciezko jest sprawdzic w sklepie? My dalismy za swoj z tego co pamietam 197 $ , a sklepow internetowych jest mnostwo gdzie dolot AEM jest zawsze w ofercie , jakby taki dolot byl unikalny to bym zrozumial , ale tak to jest typowe lenistwo.

Dla leni to korzystamy z tych sklepow , moze nie sa najtansze ale najpewniejsze :
http://www.prostreetonline.com
http://www.overboost.com
http://jhpusa.com

[ Dodano: Sob Lut 19, 2005 7:54 am ]
pewnie nie i tylko chciał sie spytac, mnie tez by nie było stac, wiadomo, ze jest lepszy od np mugen power i innych ale nie kazdy moze sobie pozwolic, zeby przeznaczyc tyle siana na dolot!

Wlasnie dlatego ze cie nie stac powinienes kupic ten sobie ten lepszy , poczekac i odlozyc , juz raz kupiles gowno i co ? Nie zmadrzales po tym zakupie ? Zawsze jak kupisz taki tanszy zyjesz w przeswiadczeniu ze jest cos lepszego ze moze jednak lepiej bylo by poczekac i dolozyc , my nie mamy takiego dylematu , poczekalismy , odlozylismy i kupilismy. Sam wiesz jaki dlugi okres jezdzilismy bez dolotu.
... GaRaż Race Team ...