Wielki problem!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Dominik
Forumowicz

Samochód: Hondy...

Wielki problem!

przez Dominik » 2005-04-05, 21:56

mam problem z wiatrakiem.
jak juz kiedys wspominalem chodzi mi non stop jak tylko nagrzeje sie silnik, czy to lato, czy to zima, czy jedzie sie 150km/h czy po miescie. po prostu sie nie wylacza. dopiero po unieruchumieniu silnika i jego ostygnieciu.

nie wiem co to jest! samochod byl u mechanika -- stwierdzil ze to chlodnica zapchana. chlodnice zregenerowalem i jest tak samo. wiatrak chodzi non stop.

nastepnie wymienilem oba czujniki od ukladu chlodzenia te z lewej strony silnika co sa obok sienie (duzy i maly). efekt? bez zmian.

zamierzam jeszcze wymienic ostatni czujnik ktory znajduje sie z tylu ponizej wtrysku (obok czujnika oleju) ale nei wiem jaki symbol nosi ten czujnik, a w hurtowniach, sklepach nikt nic nie wie. czy ktos wie co to za czujnik??

ewentualnie co jeszcze moge sprawdzic? jaka jest przyczyna? dopowiem ze termostat byl sprawdzony i jest dobry(ponoc, ale chyba tez go wymienie).

prosze Was Panowie o pomoc bo ja juz wymiekam i pomysly mi sie koncza....!

pozdrawiam
The Power of Dreams

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2005-04-05, 23:50

hmm z tego co wiem jest gdzies gniazdo diagonostyczne wentylatora po jego zwarciu tzn np drutem lub czyms metalowym wlacza sie wentylator... zobacz czy jakis monster garage mechanior nie zwarl tego gniazda na stale. Nie powiem ci jednek gdzie to gniazo dokladnie jest

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2005-04-06, 08:20

Też stawiam że może być jakieś zwarcie - może przewód gdzieś się zagioł i zwarcie robi, popatrz czy nigdzie nie widać otuliny przetartej.

Dominik
Forumowicz

Samochód: Hondy...

przez Dominik » 2005-04-08, 16:35

ok, czujniki wszystkie wymienione( 3 sztuki) zauwazylem tylko ze lepiej dzialaja od starych wiec nie zaluje ze wymienilem.
problem z wiatrakiem jednak zastal bez zmian.
w poniedzialek erka jedzie jeszcze do elektryka, jesli on nie pomoze to chyba pojade do Kaszmirowskiego....

macie jeszcze jakies pomysly?

[ Dodano: Wto Kwi 19, 2005 4:56 pm ]
no problem zalatwiony. wiatrak juz chodzi jak powinien. 3 mechanikow, elektrykow sie glowilo co to moze byc, wszystkie czujniki wymienilem (na nie oryginalne tylko jakies podrobki,ale nowe) i sie okazalo ze te wszystkie czujniki to syf. zamowilem czujnik w hondzie (ten pod wtryskiem) i wszystko zaczelo chodzic jak powinno:)

gdybym wiedzial odrazu bym pojechal do servisuHondy bo sprawa zalatwiona w pol godziny, a tak juz chodzi po mnie od miesiaca.

czasami warto wiec udac sie do Hondy, zaznaczam czasami ze wzgledu na ich ceny!!!

pozdr 8) :)
The Power of Dreams