Objawy sa nastepujące zapalam auto ledwo załapuje nagle zapala sie zółta kontrolka (taki slinik z wiatraczkiem ) ta która swieci sie gdy pompka paliwa dopompowuje cisnienie przed odpaleniem, i zaczyna chodzic na wolnych, kontrolka cały czas sie swieci, dodaje gazu wkreca sie ale tak powoli jak by niepalił na wszystkie cylindry i przy 3 tyś sie już jąka ...........moim zdaniem coś jest nietak z układem wtryskowym tak jak by był zapchany jakiś filtr no ale niewiem maxymalna predkosc jaką osiągam to 80 km\h czy ktos wie co sie stało ???????????? d16a9
przekrec stacyjke.. i zerknij na kompa...
jesli po odpaleniu zapala sie zolta znaczy ze jest blad jakis...
po wylaczniu silnika blad zostaje zapisany do pamieci komuptera...
przy nastepnym przekreceniu kluczyka.. na komputerze mruga dioda i pokazuje numer bledy - zaleznie od ilosci mrugniec...
mam tak samo w corsie tyle ze moge odpalić bez problemu (mechanik podciągnoł obroty) a po podłączeniu do kompa wyszło że to przepływiomież paliwa jest winien okoszt ok 1000 :|
komp mruga 4 razy czyli połozenie wału korbowego no to niewiem co to moze być aparat zapłonowy zepsuty czy co ?????? wygląda na to ze bede jezdził tylko 80 km h przez długi jeszcze czas
w manualu jest podobno opisany jeszcze 1 błąd
zacznij od łożyskowania palca rozdzielacza
u mnie było to samo
auto słabło, aż w końcu łożysko się rozsypało i auto stanęło
Endrju przybył z pomocą i zaciągnął na parking
rozebrałem aparat zapłonowy wyglada na idealny palec nierusza sie niema luzu kopółka nawet ładna pewnie coś elektronicznego sie w nim zepsuło jade jutro załoze aparat kumpla i zobaczymy czy zadziała
jesli to nie aparat to sprawdz przy okazji czy na kazdej swiecy jest iskra.
posluchaj, czy pompa paliwowa przed odpaleniem podaje paliwo - przyczyną moze tez byc umierajaca pompa paliwowa, ale na to bym w pierwszym rzędzie nie stawiał.
Zobacz co z aparatem zaplonowym.. jesli to nie on to bedziemy myśleć dalej