Obroty nie spadają !!!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

W I Ś N I A
Forumowicz

Obroty nie spadają !!!

przez W I Ś N I A » 2005-04-08, 14:47

Bardzo prośiłbym o pomoc,zlot sie zbliza o moja maleńka coś nie tak.
Mam taka sytuacje że czasami obroty nie spadaja mi na biegu jałowym poniżej 1200, gdy jade to nic ale gdy stoje i tak sie stanie włancza sie kontrolka od silnika(pomaranczowa). Wystarczy ze zgasze silnik i zaraz go odpale to jest ok. Nie ma na to regóły .Komputer pokazuje błąd 17-czujnik predkości lub jego obwód ,ale to niejest raczej z tym zwiazane.
Prosze o rade...
dzieki.
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

Mariusz19b
Moderator

przez Mariusz19b » 2005-04-08, 15:51

17 stka jest powodem iz masz gaz wstawiony wywala jak np przelaczasz gaz na benzyne lub odwrotnie, wiec to na pewno nie to, najpierw zresetuj kompa i sprawdz czy bedzie tak samo,

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-04-08, 19:59

To fakt mam gaz. Ale tu nie chodzi mi o ten błąd ,bo podobno nie jest to problem.A odnośnie kasowania to znajomy z serwisu Hondy powiedział że jego sie tak nie kasuje przez odłączenie akumulatora.Cos nadmieniał ,że rozpedza sie auto do jakiejś predkości potem hamuje w jakimś czasie,coś takiego.Zrobi mi to jak znajdzie chwilke
.
Ale ciekawe co z tymi obrotami.Jak sie zatrzymam a one akurat to zrobią (nie spadną) to za chwilke włancza sie kontrolka od silnika.Gdy przygazuje i bede trzymał na gazie np 2 tyś. obr. to sie nie zaświeci ,ale bez jaj.nie bede tak przecież robił.
co począć
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team