U mnie zaraz po wlaczeniu silnika obroty mam na 2 tys. Dopiero gdy sobie troszke pojeżdze to na biegu jałowym obroty sie ustatkowuja. Co to jest za usterka? JAk moge sobie z tym poradzić????
Jak to przegrzewa? mnie czasami faluja miedzy 800 - 1100 jak daje mocno po gazie a potem na skrzyzowaniu sie zatrzymuje to tak chwile jest. Tlumacze to tym ze dopala nadmiar paliwa co sie zgromadzil i nie zdazyl sie wypalic podczas jazdy na otwartej przepustnicy. Po czym jeszcze mozna poznac ze sie przegrzewa przy zalozeniu ze wskazowka od temp. dochodzi do niecalej polowy i tam sie zatrzymuje? Wentylator nie pracuje a ciecz sie nie gotuje? Wystarcza falowane obroty zeby mowic o przegrzaniu? Moze silnik krokowy?
jak mi umarl silnik krokowy to bryka na swiatlach czy podczas kacego postoju z wlaczonym silnikiem miala obroty okolo 2000.W sumie fajnie to brzmialo ale jednak nie bylo zbyt zdrowe dla silnika A dokladnie jak silnkik jest zimny to przez chwile musi sobie pochodzic na wyzszych obrotach Ssie paliwa ile wlezie inaczej mowiac
mi obroty przestały falować po regulacji zaworów (szczególnoie gdy ktoś ma auto na gaz to trzeba rególować podobno co 10-15 tyś km,ja rególowałem po 20 tyś. km) .Teraz obroty sa stabilne.
Mi jak falowały obroty w zakresie 700-1500 to zresetowałem kompa i było juz ok.Do tej pory nie znałem przyczyny i od tamtego czasu ta usterka sie juz nigdy nie pojawila.
Jeśli top drugi gen otwierasz maske, stajesz przy akumulatorze na prost kola od samochodu, tam masz czarna skrzynke hehe, podnosil klapke, i wypinasz na okolo 4s (?) drugi bezpiecznik od dolu z lewej strony. Jak go wypniesz to powinny przestac mrugac awaryjne, zapinasz go i jusz masz reset. Nie wiem czy w ee8 jest tak samo z bezpiecznikami.....jesli cos zle napisalem to prosze mnie poprawic.
hehe to ja w zimie resetowalem czesto .... gdyz bralem aku do domu... a ze chodzi na wysokich obrotach to ssanie ajt ... jak bedzie palniety termostat to bedzie caly czas na ssaniu ? no bo skad ma dostan inf. ze sie nagrzał