Sluchajcie a jak jest z amorkami przy obnizonym aucie?? ja chce zalozyc sprezyny 50 na 50 i teraz nie wiem czy mam brac caly komplet sprezyny+amorki czy narazie moge jezdzic tylko na samych sprezynych i seryjnych amorkach??
Tviti,jesli masz okazje kupić z amorkami to kup komplet.ja mam obnizone auto i seryjne amory i prowadzi sie bardzo dobrze.Nie wiem jak bedzie pozniej,ale jak narazie jest ok.
Seryjny amortyzator i sprężyna obniżajaca to kiepskie rozwiązanie. Jak masz okazję brać komplet - bierz. Druga opcją jest skracanie i utwardzanie. Załatwiłem Malcolmowi zestaw amorków dobranych pod jego sprężyny i preferencje i z tego co wiem jest zadowolony Plusem jest to, że po takiej operacji masz zregenerowane amorki, krótsze, i dobrane do twojego auta...
ARG Performance Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.
DZieki chlopaki to juz teraz wiem co mam robic;) aha no ja mysle ze przy 50mm nie bedzie az tak tragicznie:), aa no i co jeszcze po zalozeniu bede musa jechac na zbieznosc ??? czy ustawienie katow?? Dzieki i Pozdrawiam;)
Wyluzujcie z tym ścinaniem opon. Robicie z tego tragedię, a tak na prawdę to mało co to widać. Szczególnie przy obniżeniach do -60mm to są to sladowe ilości. Zwalacie na obniżenie - a czy ustawialiście zbierzność po obniżeniu? Bo jak jest kijowa zbierznosć to szybciej niż przez to nieszczęsne obniżenie zje opony...
ARG Performance Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.