bardzo dobry temat też chętnie poznam osiągi jakimi legitymują się Wasze autka (seria i po modyfikacjach - zakres przeróbek) ciekawi mnie wszelkie info (ile PS, 0-60mph, 400m itp itd )
wiem ze wszyscy juz są myslami na zlocie ale
piszcie piszcie
pozdrawiam
Silnik (D16Z5) pełna seria, jedyne co miałem (przy pomiarze na Gtechu) to zamontowany końcowy REMUSA (obecnie brak kata).
Wypluł: 0-60mph 7.51s czyli realnie 8sek.
Na 400m nie mierzyłem, ale na Bemowie się okaże.
Seria Z5 ze storzkiem bez dolotu (nie miałem czasu zrobić) na seryjnym zawieszeniu i oponach 15 x 195 Barum wywaliła 16,12 (czas razem z reakcją). Pomiar dokonany na zawodach Tuningomania w 2004 roku. Myslę że na lepszych oponach to może bardzowysoką piętnastką bym zrobił, ale auto nie będzie już sie ścigało.
195/50/15 Barum Bravura, silnik, wydech calkowita seria; d16z5 g-techem ostatnio 0-60mph 8,12s , 0-400m 17,79. Droga byla strasznie nierowna, jakies takie wyskoki itd wiec podejrzewam ze dlatego nie byl to zbyt dobry czas bo rzucalo autem po calej drodze wiec i poziom g-techa sie zmienial. Za niedlugo stestuje na calkiem plankim, waga auta w trakcie testu razem ze mna to okolo 1020 kg.
mozliwe ze wogole nie odejdzie, zalezy od kierowcy i stanu technicznego pojazdu. Zdazalo sie moim Z5 objezdzac cify z b16a1 i a2 czesciej jednak to ja polegałem na ulicy heheheh.