Witam, mam prosbe wielka. otoz w mojej CRX jest zbyt luzno osadzony drazek do zmiany biegow. ma duze luzy i przy wysokich obrotach slychac metaliczny dzwiek. moze ktos wie jak sie tego pozbyc?
Marcin
mam ten sam problem , niewiem czy kupię sobie taki sprzęt bo nie śpie na kasie, a jak już jest to zawsze znajdzie sie coś innego na co trzeba wydać kase na ceer-ke ,
u mnie jest jasne wszystko, wyrobiła sie tulejka osadzona na sworzniu, i pewnie wytoczę sobie sworznia o większej średnicy, albo dobiorę jakieś łożyszko, coś pokombinuje (oczywiście mówię to drążku zmiany biegów przy końcu pod spodem auta)
ja miałem to samo przy pewnej prędkosci dzwoniło az szło oszalec ale sie uspokoiło , nic nie ruszałem moze to juz urok wszystkich hondzi? moze z czasem jednak wyrabia sie tulejka , w koncu to pracuje i ma prawo sie wyrobic, pozdro
nietsety kupilem zwyklego no name z usa za 100 zl rok jezdze na razie spoko (jak beda pieniadze wykosztuje sie na jakas firmowke)
ale poprawa byla niesamowita teraz zalozylem stabilizator jeszcze (utwardzone gumki energy suspesion i teraz jest fajnie (czesto puszcza lozysko w hondach dlatego moze glosno chodzic albo docisk pozdr
jak bylo na zjezdzie mowcie szybko:)) dzieki za wieeeeele info:) nareszcie cos sie dzieje:) zamowilem krotki drazek wiec mam nadzieje, ze to minie. moja niunia juz jest prawie piekna:)
pozdrawiam Marcin
Ja sobie zrobiłem sam shortshiftera i jest gites. Po co płacić 100zł za badziew z chin skoro można to sobie samemu zrobić? Dodatkowym plusem jest to że mogłem sobie skrócić skok lewarka tyle ile chciałem - na ile to było możliwe technicznie.
Luźny lewarek jest wynikiem wybicia się gumy na tulejce na końcu drążka - nad wydechem. Wystarczy wyjąć cały komplet i ścisnąć luźną końcówkę w imadle i mamy usunięty na pewnien czas problem...
ARG Performance Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.
ja myslelem o tym tanim z ebay, ale ktos moiwil ze go zlamal po paru dniach, mozliwe ze to az takie tandetne jest?? wkoncu wielki pisze ze juz rok myka :?:
kupowalem najprostrzy jaki byl z japan toys czy jakos tak... tez slyszalem ze sie potrafi zlamac ,ale narazie zadnego uszczerbku =) a wiezcie mi ze pare to ja w rekach mam (moze mi sie jakis lepszy trafil;)