witam. chodzi oto ze jak ustawie na siebie dmuchawe i wlacze na 4 to malo mi glowy nie urwie ale jak ustawie na szybe te ledwo leci. cos jest zatkane??
a jak tak to jak sie do tego dostac???
powietrze zasysane jest zimne z powietrza i rpzelatuje rpzez nagrzewnice czyli taka chlodnice w ktorej przelewa sie plyn chlodniczy a ze jest cieply od silnika to grzeje nam powietrze... skoro ona nie wydala i niegrzeje Ci wiekszych ilosci znaczy ze albo jest jakas uszkodzona albo ma kanaliki pozatykane no tak ja to na logike widze...
ja mam taki problem ze dmucha wszedzie poza bokami! wieje fajnie z segarka i na syzby a z tych bocnzych malo co leci. Tu pyanie do Panow ktorzy sprzedaja autka na czesci. co trzeba rozebrac i gdzie wyciagnac by sie dostac do tych pocznych kanalow. albo cos tam siedzi albo te lopatki sterujace nawiewem sie nie otwieraja za bardzo. gdzie co? da rae od dolu czy tzreba cala deche rozbierac?
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
Jesli chodzi o boczki u mnie leci , fakt ze malo ale leci ledwo co wyczuwalne ale dziala. Jesli chodzi o to ze w autku zimno i skrobaczka, to wyczailem tak: jezdzilem jakies 4 tyg na 4 ogrzewanie i za wiele to nie ogrzewalo, pozniej dalem na 2 bo jest to moim zdaniem najbardziej optymalna bo skoro silnik sie nie nagrzeje to tzreba mu dac czas i temp na to zeby na 4 pozadnie grzalo. Ja tez na 4 mam ledwo wyczuwalne, sadzilem ze to moze termostat, ale sprawe rozwiazalem w inny sposb. Wycielem z kartonu arkusz, przy chlodnicy mocowanie prawe odkrecilem na srube 8, wsunelem karton i zawinelem go do gory ponad chlodnice , po zimnym silniku i przejechaniu ok 12km bez mocnego ciagneicia auta na niskim biegu zeby sie nagrzalo czy cos mialem CIEPELKO ( na 2,3stopniu ), a i temperatura nie jest wtedy az tak bardzo wysoka, nawet wiatrak sie nie wlacza, wiec sprubujcie tak moze i tym niektorym co maja problem w cieplem w CRX pomorze
mi przednia odparuje ale boczne slabo tak ze mam okolo pol szyby zaparowanej boczne tylne zaparowane a w autku jak silnik cieply to pozniej nie da sie wytrzymac tak cieplo
taki mróz ze moze jakaś wiewióra chiała sie ogrzać i przytkała nawiew U mnie też coś jest posrane. Po pierwsze strasznie dlugo sie nagrzewa furka- jakieś pare min po tym jak wskażnik tem silnika jest w połowie, 1 bieg wogóle nie działa ( normalka ale juz wiem o co chodzi), pomijając ze mam non stop zaparowane szyby to dobija mnie czas w jakim one odparowywują przy dmuchawie na max. Termostat wymieniałem rok temu na oryginał. Jeżeli chodzi o to ze na wysokim biegu dmuchawa gorzej grzeje to chyba bardzo łatwo wytłumaczyć. Po prostu powietrze szybciej perzelatuje przez nagrzewnice i ma mniej czasu na nagrzanie sie.
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...
ja mam problem ze bardzo slabo mi leci powietrze dopiero na 4 leci troche ale nie tak mocno jak u innych,wszytsko prczeczyszczone niema zadnych lisci itd.ma ktos pomysl co to moze byc????