Światła i cały przód
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Morganelo
Forumowicz

Światła i cały przód

przez Morganelo » 2007-03-18, 18:20

Witam...

Jestem nowy na waszym forum i mam kilka pytań dotyczących CRX 89r.

1. Jak wygląda zamocowanie przednich świateł...jeśli ma ktoś dokładne zdjęcie będę bardzo wdzięczny...

2. Jak zrobić i jakie kabelki mam poprowadzić aby uruchomić migacze w zderzaku jaki i przy masce...

3. Jeśli ktoś ma schemat instalacji elektrycznej dotyczącej gdzie idzie dokładnie przewód zasilający w plusa czujnik hamowania (ten przy pedałach), bo u mnie zanikł plus...

4. Jak dostać się do zegarów, jak je zdemontować i na co zracać szczególną uwagę...

Z góry dziękuję za waszą pomoc...

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2007-03-18, 19:02

1. reflektory sa mocowane na chyba czterech srubach M6(na klucz 10)- dwie sa od gory jak podniesiesz maske to je widac, jedna jest pod reflektorem i jedna z boku reflektora, zeby odkrecic te dwie ostatnie najlepiej odkrecic zderzak(sruby pod kierunkowskazami, sruby z boku zderzaka dokladnie przed kolem, sruby pod zderzakiem- mocuja go do belki
2. przewod zasilajacy wychodzi z ramy pod blotnikiem a zarowki laczy sie rownolegle
3. wszystkie bezpieczniki masz ok? z reguly to one sa przyczyna
4.z tylu obudowy zegarow masz dwa wkrety pod takimi zaslepkami trzeba to wykrecic, i dwa wktety pod obudowa na rysunku to widac
a jak to rozkrecisz to sam sie polapiesz co dalej zeby zegary wymontowac

Morganelo
Forumowicz

przez Morganelo » 2007-03-18, 21:20

Dzięki za odpowiedz...

Bezpieczniki mam wszystkie wymienione na nowe, bo również sądziłem, że to ich wina, ale to nic nie dało :(