Wiem, ze juz blo kilka tematow o podobnej tematyce, ale moj problem jest nieco inny. Zawsze, kiedy troche poszaleje (0,5h katowania po miescie)mam problem z odpaleniem. Krece rozrusznikiem po czym odpala na sekunde czy dwie i gasnie. Po okolo 2-3 probach odpala i jedzie bez zarzutu. Ktos wie w czym moze byc problem?
To było milion razy wałkowane a mianowicie chodzi o przekaźnik pompy paliwa który jest w głównym przekaźniku. Nie jest to nic nietypowego. Jest to takie czarne pudełko mniej wiecej nad dzwignia otwierania maski. Zdejmij schowek na monety i tam po lewej za nim go znajdziesz. Musisz go wykrecic (ciezka robota) polutowac wszystkie luty i wkrecic spowrotem (jeszcze ciezsza robota) i tyle. Bedzie działać
Jesli chodzi o wkrecenie spowrotem to moj sposob na to to przyklejenie srubki do blaszki za pomoca super glue i przymierzanie jej wtedy to dziurki na srube. Potem jak trafisz to klucz i dokrecasz.
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
ok.wielkie dzieki.zaraz sie za to zabieram.teraz jeszcze jedno glupie pytnie.sprawdzalem na kompie i bylo 7 mrugniec czyli-Czujnik położenia przepustnicy (potencjometr) lub jego obwód.czy to sie wiąze z tym przekaznikiem i jak to zrobie to wszystko bedzie ok?
Hmm. Najpier zrob ten przekaźnik. I zobacz co sie stanie. Powiem ci szczerze ze nie wiem co dokladnie ten przekaznik robi poza pompa paliwa. Przelutuj i zobacz a jak nie to zostaje sprawdzenie tego czujnika. No i zrób twardy reset to moze ten błąd zniknie. O twardym reseci przeczytasz w temacie ktory jest na glownej stronie bo był przeze mnie niedawno odswierzony. A jak nie pomoze przekaznik na ten czujnik co jest bardzo prawdopodobne to po prostu wpisz w szukajce "czujnik przepustnicy" i na pewno cos znajdziesz. I pamietaj ze "szukaj" to skarbnica wiedzy. A jak nie znajdziesz to wtedy pisz nowy temat.
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
[ Dodano: Sob Mar 24, 2007 4:47 pm ] wiec.sprawa byla smieszna.po prsotu kabel spadl bo wtyczka jest dosc podmeczona.tylko chcialem jeszcze spytac czy teraz blad sam zniknie czy musze mu zrobic reset?
zeby skasowac sam blad wystarczy zrobic tzw miekki reset, tzn wyciagnac na kilka sekund bezpiecznik HAZARD w skrzynce bezpiecznikowej w komorze silnika, nie trzeba robic "twardego resetu"