wiyam posiadam sliczna cerke 1gen z silnikiem ZC bylem ostatnio na przegladzie aby sprawdzic amorki tyl byl do wymiany a przod ok ale dzieje sie cos dziwnego przod mi dobija niemam pojecia co to moze byc wiec prozba o pomoc
To normalne. Taka jest dziwna charakterystyka tego zawieszenia. Nie wiem czy to przez zużycie amortyzatorów, ale miałem tak zarówno ja, jak i wielu posiadaczy Ballade tutaj z forum - nawet samochodów z małymi przebiegami.
Ja planowałem oddać swoje do zregenerowania i zmiany charakterystyki, ale już niestety nie sprawdziłem czy to coś zmienia bo sprzedałem autko
mi tez dobija, ale ja u siebie jeszcze musze zrobic z przodu: drazek stabilizacyjny (tzn gumy trzymajace go sa wyorane i maja luz), tuleje trzymajace drazek skretny.
ateem ile kosztuje te gumy do stabilizatora ? ja tez je musze wymienic,o jakie sie pytac w sklepie,jkies zastepcze maja byc od czegos czy jak ? a LENIO1119 tak juz maja te typy,rada upic spotrowe zawieszenie koszt okolo 1000zl lub wykabinowac odboje wysokosci 2cm i zalozyc na te swoznie od tloczyska w amorach (jak masz obnizany zawias z przodu to musisz zalozyc krotsze te odboje bo ja jak zalozylem za duze to przod skakal jak na trampolinie ) no chyba ze wymyslisz jakis inny patent to jestem otwarty na rady moze jest cos bardziejskutecznego niz te gumy "odboje"