dodatkowe zegary
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

KUBA_lodz
Forumowicz

dodatkowe zegary

przez KUBA_lodz » 2007-03-27, 20:24

chce sobie zalozyc dodatkowe zegary juz kupilem sobie fajowski slupek:) i teraz troszke sie boje kupic zegary bo nie wiem czy dam sobie rade z podlaczeniem... tak myslalem ze wkrece w oryginalne miejsce czujnika cisnienia czwornik i wtedy w niego czujnik oryginalny i dwa dodatkowe. Tylko czy w tych zestwach na allegro sa trojniki a nie czworniki:) i nie wiem gdzie jest umiejscowiony ten czujnik przy silniku, czy sie tam wszystko zmiesci :nieok: Bo trzeci to bedzie voltomierz a moze podlaczyc temp oleju a zamiast cisnienia podcisnienie w kolektorze? chyba bedzie latwiej. Jak ktos montowal cos takiego w solce to prosze o nawet najmniejsze wskazowki bo ja narazie nie znam sie wogole na tym silniku i nie wiem co gdzie jest :(
i sie zaczelo:D

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2007-03-27, 20:51

pomoge Ci tylko ze wzgledu na podpis "i sie zaczelo" bo a noz obecnie zielony jak 2 tygodniowy ser w lodowce moze za kilka lat bedziesz sporo ogarniac.

Po pierwsze to musisz nam tu wytlumaczyc co chcesz podlaczyc poza temperatura oleju i cisnieniem... bo z tego co zorzumialem to jeszcze w magistrale oleju chcesz wpiac woltomierz :ok:
Tak wiec wpierw poczytaj w wikipedi co to wolty.
Czujnik cisnienia znajdziesz pod kolektorem ssacym przy podstawce filtra oleju. bedzie zasloniety takim czarnym gumowym grzybkiem a z niego wychodzi jeden kabelek. tam wpinasz trojnik i dajesz cisnienie oleju a temp zalezy jaki masz czujnik bo mozesz miec tez pod trojnik a mozesz i miec do miski. co do reszty zegarow to wedle uznania ale do seryjnej fury nie ma roznicy czy wstawisz sobie egt (najdrozszy) czy temp wody ;) wazne zeby swiecilo nie? a jezeli masz cos nadlubane to pochwal sie to podumamy sobie.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

KUBA_lodz
Forumowicz

przez KUBA_lodz » 2007-03-28, 21:47

tak jak mowisz wazne zeby swiecilo ;) w tym roku pierwszym po kupnie tego auta poszedlem w styling, a co pozniej to sie zobaczy, narazie osiagi vtec'a mi wystarczaja :) a co do voltomierza to chyba wystarczy go podpiac gdzie kolwiek do pradu i bedzie ok?
i sie zaczelo:D

Haro
Forumowicz

przez Haro » 2007-03-28, 22:12

Voltomierz podepnij pod akumulator.