Tylko czy nie porysuje w ten sposob szyby? Slyszalem cos ze naklejki sie zdejmuje za pomoca żelazka Ponoc po rozgrzaniu schodzą łatwo bo sie kurczą. Moze z ta folia tez sie tak da?
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
a po co zdejmujesz folie z szyb ?? nie podoba ci sie juz to czy po prostu taki kaprys??
Doradztwo finansowo-ubezpieczeniowe GRUPY I N G : kom. 509-358-318 -Fundusz Inwestycyjny
-Kredyty Hipoteczne
-II OFE
-III-nieobowiazkowy
-Ubezpieczenia Grupowe
-Ubezpieczenia na Życie
nie ma raczej mozliwosci podrapania, ja sciagalem za pomoca drapaczki silikon z szyby po super wiejskim wazacym 10 kg spojlerze poprzedniego wlasciciela i nic nie podrapalem - to urzadzonko jest do tego stworzone (chociaz trzeba pamietac ze krzywizna szyby od wewnatrz samochodu jest odwrotana i trzeba uwazczeby kantem drapaczki nie zrobic bruzdy
ja już sciągałem kilka folii i za każdym razem udało się bez "specjalistycznych" narzędzi. poprostu podłapałem folię gdzieś z brzegu i ściągałem powoli jak zwykła naklejkę, potem jak ewentualnie zostaną resztki kleju to jakaś dykta albo lekki rozpuszczalnik i finito
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)
rozpuszczalnik chlorokauczukowy. koszt ok 2 pln/1l.
na to co chcesz zrobic to 2l starczaja. szmatka dobrze nasaczona, troche wcierasz, ulatwi to zerwanie folii. po zerwaniu folii reszte kleju dalej chlorokauczukiem i po sprawie. ja tak juz "odciemnialem" szyby. co do skrobaczki to z szyba w klapie bedzie ciezko, zeby nie uszkodzic drutow od ogrzewania.