hałasliwa praca silnika
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Grzesiek
Forumowicz

hałasliwa praca silnika

przez Grzesiek » 2007-04-13, 09:35

witam
pomimo regulacji zaworów silnik nadal hałasuje 'klepie' pod deklem zaworów. sprawdzałem przerwy dwa razy jest ok . co to moze hałasowac ? po przekroczeniu 2 tys milknie i jest ok . ps. złuzywa sporo paliwa ale to chyba juz inna sprawa. zawory mam ustawione 0,15 ssący i 0,17 wydech w silniku D16Z5
prosze o rade
Ostatnio edytowano 2007-04-16, 00:05 przez Grzesiek, łącznie edytowano 1 raz
Grzesiek

lukas.elk
Forumowicz

przez lukas.elk » 2007-04-13, 16:59

Mam to samo. I tez nie wiem co to moze byc. Podejrzewam ze to moze byc złudzenie ze to spod pokrywy a moze byc słychac wtryski bo one przeciez tez cykaja. Poprawiałem nawet zawory bo ustawiłem je troche zbyt luzno i dalej w sumie to samo i po odpaleniu slysze takie mocne cyk ale jakby z jednego zrodla a zaworkow jest 16 wiec to raczej nie przez nie. Podejrzewam wtryski ale moze ktos ma inne propozycje :ok:
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem.
--
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-04-14, 09:03

poze poprostu wyrobione sa te łapki co popychaja zawor ?? czsem robia sie one polokragle i jak wlozysz szczelinowierzto niby przerwa jest ok ale na zaworze jest wglebienie a na tej łapce jest półokragle,szczelinomierz wchodzi ciasno ale w tym miejscu co jest wglebienie lapie po bokach czyli na rogach a znow z drogiej strony na samej górce połokraglej tej łapki nie potrafie inaczej tego wytumaczyc nie pamietam jak sie nazywaja te lapki od zaworow :wrrr:
Takie małe a cieszy :)

lukas.elk
Forumowicz

przez lukas.elk » 2007-04-14, 14:45

dj_bovorta, czy to cos robi poza klekotaniem? ;) Bo jak sie rozgrzeje tp juz nie slychac, przynajmniej nie w srodku :rotfl:
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem.
--
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2007-04-16, 00:03

bovorta, sadze ze nagladales sie za duzo zaworow od malucha, widziales zeby walek rozrzadu byl wyzlobiony w hondzie? to nie jest material taki jak we fiacie. nie wierzysz to rozbierz walki i sprawdz. pochodnych szmerow jest wiele, honda ma glosne silniki i wcale nie ciche. szmerza klekotaja ale jezdza.
niema sie czym przejmowac.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-04-16, 12:57

merfi vtec, widzialem wali przy hondzi i nawet ustawialem zaworki bo glosno mi chodzil silnik wiec wiem ja wygladaja ,moja honda po regulacji zaworow pracuje cicho tak poprostu pomyslalem ze to jest mozliwe jak podales na przykladzie malucha czy nawet bmw , a krzywki walkow rozrzadu tez sie napewno wyrabiaja bo nie ma takiego materalu ktory by sie nie zuzywal, u mnie widac lekki uskok na krzywce w tym miejscu co chodzi po niej ta lapka ale dalo sie bez problemu wyregulowac (wystarczylo gwintu) wiec moga jeszcze zostac

[ Dodano: 2007-04-16, 13:00 ]
a glosne silniki klekocace to ma ford a nie honda,silniki hondy powinny cichutko pracowac u mnie tylko slychac paski jak szumia i jakis przyjemny gwizd podejzewam ze to alternator
Takie małe a cieszy :)