woda leci C.D.
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

kukus
Forumowicz

woda leci C.D.

przez kukus » 2005-06-22, 18:59

Wiem ze tamet walkowany 101 razy ale napewno wielu nowym posiadaczom sie przyda.
Tym razem juz kilka konkretow. Spryskiwacz szczelny i mocowania klapy bagaznika szczelne (silikon) teraz bede zalepiac mocowania pod tymi czarnymi listewkami wzdluz dachu. A konkret jest taki ze to cieknie szyber. psikam go woda a kropla za kropla w srodku kap kap kap.... Teraz kto wie jak i czego szukac w tym szyberdachu. Gdzie co przetkac gdzie co odkrecic by zakitowac itd itd.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

Soprano
Forumowicz

przez Soprano » 2005-06-22, 21:34

Ja oczwiście mam ten sam problem. Nie wiem czy Ci się przyda ale powiem jak u mnie jest:
Jak odkrecisz tylne światła, zobaczysz tam rurke która odprowadza wodę (w instrukcji masz te przewody rozrysowane) więc u mnie jako pierwsze te przewody były zapchane i źle wkręcone lampy (przygniatały tą rurkę, tak że po odkręceniu kloszy, na ziemię wylał się litr wody z każdej)
Druga sprawa to czystośść uszczelki szyberdachu - banalne, ale od kiedy zaczałem systematycznie (=co 2 dni) czyścić wszystkie uszczelki szyberdachu, zjawisko narazie nie wystąpiło, od 6 tygodni. Jeśli wystapi bede walczył dalej. Może to Ci coś pomoże...

Pozdrawiam
Fuel is pumping engines,
Quench my thirst with gasoline !

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-06-22, 21:59

No to jutro odkrecamy lampy:) a co do kanalikow to widac je i mozna nawet zdjac zdejmujac tylnia czesc podsufitki. co gorsza wydaje mi sie ze sa drozna bo gdy bawilem sie nimi jakies 2 mies temu to powietrze przelatywalo bez oporow. Uszczelka to to chyba czego nie mam :) Patrzac od gory na zamkniety szyber na prostych jest ok ale na zakretach mozna zajzec wglab mimo to mysle ze woda powinna kanalikami zlatywac. Wymyslilem ze moze wloty kanalikow sa zapchane i dlatego pytamsie jak tam sie dostac.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior