Cd błąd 9
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

M@cias
Forumowicz

Cd błąd 9

przez M@cias » 2005-07-04, 12:32

Sparawa wygląda tak, z tego co czytalem to mam taki sam problem co Ciastosz, mianowicie rozrząd jest dobrze ustawiony, błąd sie cały czas świeci, w zasadzie to zaświeca sie po ok 3 sek po odpaleniu, silnik jest zmulony, i powoli sie wkręca na obroty.
Odkręciłem dzis pokrywe zaworów, i zobaczyłem na oznaczenia wałków,
na pierwszym (czyli tym na którym jest czujnik 1-ego cyl) jest napis IN, na drógim czyli tym na którym jest aparat zapłonowy jest napis EXH, po przeczytaniu postu od Nemo,
zastanawiam sie czy ja też przypadkiem nie mam poprzestawianych wałków, tyle ze u mnie na wałkach pisze IN i EXH, a u niego IN i EXIT, troszke dziwne :) , jeśli ktoś ma jakieś pomysły to prosze o pomoc

PS. Ciastosz jak pozbyłeś sie tego błędu to daj mi jakoś znać jak to zrobiłeś

pozdrawiam
Green Frog :]

Nemo
Forumowicz

przez Nemo » 2005-07-05, 05:13

Sory napewno to ja coś przekręciłem przetłumaczono mi to jako wyjście czyli EXIT . Co prawda widziałem te napisy osobiście przez parę sekund, ale byłem w lekkim szoku i cały czas se myślałem CO ONI BREDZĄ PRZECIESZ TO NIEMORZLIWE że faktycznie coś niedoczytałem. Jeszcze raz sory ja osobiście tak głeboko w silniku nie dłubie dlatego taka nie dokładna informacja.

Pozdrawiam!!

M@cias
Forumowicz

przez M@cias » 2005-07-05, 13:16

i tak oto w dniu dzisiejszym pozbyłems sie błędu nr 9 :))

sprawa wyglądała tak ze wałki były zamienione, i fajki od aparatu zapłonowego też o 180 st

ceerka działa, błędu nie ma i zapiernicza :)))

w następny poniedziałek jade ust zawory, zapłon i zmieniam świece z Denso na NGK :))

jak uporam sie z paroma sprawami to napewno sie zobaczymy na jakimś zlocie :D
Green Frog :]