Witam , mam pytanie dotyczące sprężyn w crx ed9 - 91 rok. Czy można zamienić spręzyny z tyłu na przód, w tej chwili mam przód bardziej podniesiony niż tył i wygląda to mało efektownie. Dodaje że spręzyny nie są oryginalne. Dzięki za dobre rady.
Tył niżej,a przód wyżej to naprawdę efekt mizerny - najbardziej tego nie lubię. Nie kombinuj tylko weź uzbieraj kasęi kup normalne sprężyny do CRX. Nie przekładaj sprężyn z tyłu na przód. Spręzyny przednie są zdaje sie bardziej twardę. W Polonezie można założyć na tył i przód tylko przednie sprężyny poto by ze dwa worki więcej kartofli i buraków wrzucić.
Jakbyś chciał używane w dobrym stanie to mogę Ci dać jakieś namiary na kogoś kto ma takowe.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.
Bez urazy, ale co to za kretynski pomysl :roll: Pomijajac juz fakt ze tylne sprezyny sa dluzsze i wiekszej srednicy wiec nie wejda na mocowania to w CRXie z 65% masy przypada na przednia os, wiec i konstrukcyjnie przednie sprezyny musza byc o wiele twardsze. Zastanow sie jakby ci fura ganiala gdyby wyjac jej silnik i wrzucic go do bagaznika ... a tak by mniej wiecej rozklad mas sie zmienil.
...A jak ci sie nie podoba wysoka z przodu fura to utnij sobie symetrycznie 1 zwoj. Jest ich z 10 z przodu co jakies 3 cm, wiec jak wytniesz 1 to bedzie -30 zawias
Tyle że napisałem że nie mam seryjnych spręzyn. tył- mam jakieś czerwone, a z przodu jakieś żółte - nie mam pojęcia jakiej są firmy i ile obniżają. Chodzi mi o to czy średnicą przód i tył jest taki sam.