jak w temacie .przy ruszaniu bardzo wolnym na pierwszym biegu od 0 do 20 km slysze takie trajkotanie jakie wydaje walniety przegub na max.skrecie z tym ze ja jade prosto i powoli.co to moze byc.?? przeguby mam ok.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300" Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )
a jak ruszam to sluchac na starcie trzask taki cichy i jest to na 70% przeglub wewnetrzny...tak mi sie wydaje przynjamniej. Zauwazylem ze smar wylecial z niego bo jest obsmarowane wszystko na okolo...myslicie ze da sie to zreanimowac? nowy smar i nowa guma ? p.s kola mam ustawione na wprost
No i stało się... wczoraj jak jechaliśmy na spocik coś zaczęło nam walić w prawym kole. Dzwięk jakby przegub. Ceerka pojechała dziś do pana doktora i ten potwierdził diagnozę. POMÓŻCIE bo nie wiem co mam robić.
Mechanior mówi, że jest to do zregenerowania tzn. jeżeli okaże się, że to zewnętrzny to woła 250 zł., jeżeli wewnętrzny to 450 zł., jeżeli oba to suma jest oczywista. Do tego daje gwarancję na rok, że będzie OK.
Znalazłam używki, podobno całkiem sprawne za 250 zł. - no ale tu nie ma gwarancji.
Co mam robić jutro chcieliśmy jechać na urlop ...
Może ktoś wie czy to co chce mechanior to dużo czy malo itd.
u mnie w sklepie nowy przegób firmy JC kosztuje 140 zł zewnetrzny jeżeli chodzi o wewnętrzny to nie wiem , miałem ten sam problem co ty i rozwiązałem go tak że kupiłem na allegro chodziną półośke z przegubem zew i wew za 80 zł i wymieniłem go sam i wszystko jest ok. wymiana jest bardzo prosta jeżeli ktoś ma o tym jakieś pojęcie pogadaj z chłopakami i kup sobie dobrą używke jest dużo tego na forum myśle ze za 150 powinnać kupić całość 700 zł w życiu bym za to nie dał nie ma mowy taka moja rada....z wymianą samego zew przeg. jest troche roboty
1. na stronie jest instrukcja jak przegub zmienic....
2. przegub zewn NOWY kosztuje 150-200 zl.. zalezy gdzie i jaki... wiec regeneracja zewn za 250 zl <- pan chyba na glowe upadl 3. srednio wierze w regeneracje i qwolalbym kupic nowy, jak za drogi, to uzywke
Tak też myślałam, że kwota 7 stówek to lekkie przegięcie. W JC Auto nówki znalazłam na chwilę obecną za zew.140 i wew.207 zł. Kurde!!! Na każdym kroku chcą człowieka w kona zrobić. :evil:
noo.. i do tego trzeba sie bardzo starac zeby nie wyjsc na osła...
bo niektore barany potrafia nieźle zakrecic - po prostu lubia robic w konia....
i mozna dostac kota - po prostu