ilo kanałowy jest komp w CRX z silnikiem ZC 1.6 1987
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

piootrekk

ilo kanałowy jest komp w CRX z silnikiem ZC 1.6 1987

przez piootrekk » 2005-09-07, 18:17

witam.

Mam pytanko. Chce ząłozyc gaz do CRX-a mam go 5 lat i niestety nadeszły ciezkie czasy i trzeba go zagazować. Mam CRX-a 1 gen z 87 roku typ silnika ZC nie ma on sondy lambdy wiec instalacja jest z mikserem, nie ma kompa ale trzeba załozyc emulator zeby to działało i żeby sie komp nie zepsuł. Niestety wtryskiwacze sa dosc nietypowe bo maja 2,4 ohma a zwykle maja 9 do 16 ohmów i w zwiazku z tym trzeba dobrac odpowiedni emulator i trzeba wiedziec jak go podłaczyc, by to wiedzieć trzseba albo miec schemat elektryczny połaczeń wtryskiwaczy albo chociaz wiedziec ilo kanałowy jest połączenie tzn. jak wtryski działaja jesli chodzi o elektryczne połączenie czy pojedynczo czy parami czy tez kazdy osobno. Niestety w standardowych ksiażkach jakimi dysponuja warsztaty tego nie ma. w serwisie hondy niestety tez nie potrafili mi odpowiedziec na to pytani gdyz nigdy nie milei w autoryzowanym serwisie tak starej hondy nawet na przegladzie.
Jesli to cos ułatwi to podam symbol z kompa który jest pod fotelem.

37820-PI1-75-21
6213-112658

Jak ktos może wie jaki to komp ma schemat elektryczny wyprowadzeń pinów albo wie jaki emulator załozyć i podłączyc to prosze o informacje.
A tak wogóle to ajk ktos ma taka honde na gaz 87r ZC silnik to prosze o info jak to jeździ czy nie ma problemów, czy sie sypie, czy wysarczy tylko dbac i wszystko jest ok

Z góry dziekuje za informacjie

Piootrek