jak zabezpieczacie autka przed zima
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

sajder
Forumowicz

przez sajder » 2005-11-05, 18:56

Nio dzisiaj skończyłem zabespieczać autko przed zimą. Kupiłem 3 litry bitexu w puszcze i 1 litr do pistoletu. Wynająłem sobie z kolegą kanał i siedzieliśmy 6 h robiąc podwozie! Mile sie zaskoczylem bo praktycznie nie mam oznak rdzy na autku podspodem. Słyszałem że trzeba rozcieńczyć ten bitex pół na pół z ropą i też tak zrobiłem. Faktycznie bardzo fajnie się rozprowadzał. Zapaćkałem wszystko, nadkola z pistoletu potraktowałem i autko wygląda jakby z salonu wyjechało ( od spodu ) Jestem strasznie zadowolony!! Jutro bawie się ze środkiem będe zabespieczal blotniki i wogóle cały tył!!! Nawet pod siedzeniami gwinty na śrubki będe zabespieczał.

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-11-05, 19:38

oj oj kurde ja mam kumpla ktory sobie bitexowal fure i on zorbil packe bitexu z przepalonym olejem w stosuknu 2:1 i u niego sie trzymalo cale lato. zaby w lato to wsyztsko Ci nie poplynelo
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

sajder
Forumowicz

przez sajder » 2005-11-05, 19:50

Ojoj nie wiem czy mi popłynie w lato czy nie. Najważniejsza jest zima! A to że się miesza w stosunku 1:1 z ropa to mi powiedzieli mechanicy. Jak w lato spłynie to się na nowo zrobi na przyszły rok

cineq
Forumowicz

Samochód: Honda CRX ED9

przez cineq » 2005-11-06, 22:30

kukus, dobrze że ogarnełeś temat bo ja musze ze swoją Hanią coś zrobić. Wiem że poprzedni właściciel zabitexował cały spód tzn mechanicy na kanale mu to zrobili. A teraz ja musze z grubsza ogarnąć reszte. Ogólnie autko ma blaszaka i stoi tam zawsze gdy nie jest potrzebne ale niestety robie dużo km i trzeba coś zadziałać. Czyli głównie chodzi o to żeby tam gdzie jest rdza mam zdrapać rdze i najebać hamerajta jakiegoś? Największe ognisko rdzy mam w bagażniku pod uszczelką od klapy... i nie wiem czym załatać dziure? Zwykłą szpachlą... ?? Nie wiem czy sobie poradze:/ ale cóż nikt za mnie tego nie zrobi :(
pomogę w sprawach wykroczeniowych, karnych oraz odszkodowaniach

http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=70254 <---- mój ED

Johnu
Forumowicz

przez Johnu » 2005-11-07, 09:17

dawno temu w kilku autach robiłem zabezpieczenie typu Rust-Check, chyba są jeszcze warsztaty które to robią (chyba); pamiętam że to działało... no na pewno będzie drożej niż "wymazać" autko samemu bitexem...
Johnu

Dawno, dawno temu... Honda

Poprzednia strona