6900 to rzeczywiscie troche za malo, ale ja tez nie wiem dokladnie co trzeba pogrzebac zeby to zmienic. Moze wiedziec Judge Dread z crx.com.pl, on na takich rzeczach sie zna :wink: :wink: :wink:
6900...hmm nietypowa sprawa.
zobacz, czy komp nie wywala błędu jakiegoś.
A jesli nie wywala, to czy moze go ostatnio resetowales ? bo jak tak, to mozliwe, ze cos wywalał, i dlatego nie pozwala na wejscie na większe obroty.
P.S. mi kiedyts przy 7200 odcinał....teraz pięknie do 7600 ciągnie
mi nie odcina wogole, moge zamknac obrotomiez i nic, tylko ze jak wejdzi na czerwone to chyba lyka troche oleju, bo jak jezdze normalnie to nic nie ubywa, ale jak tak troche poszaleje to kurde trzeba dolac z 2 setki
dokladnie ja mam tak samo jak jezdze do 3000tys to prawie nic a jak wejde na wysokie obroty to juz tylko dolewac no ale te silniki tak maja i tak crx jest boski
Mariusz19b napisał(a):a co zrobiles? reset kompa pomógł czy moze cos innego?
Nic :mrgreen: wymienialem plyn w chlodnicy i czekajac az zalaczy sie wentylator, gazowalem go do konca az puscil ogranicznik (przeniosl sie wyzej) :mrgreen: :granie: Teraz zamierzam przeczyscic przepustnice i zresetowac kompa i dam znac jak z obrotami.
konik ja od tego typa kupilem ceerke ... pamietam ze ta zólta najdluzej stała ... ale rzeczywiscie mnie tez pare razy wku***ł typ sprowadza sporo crxow... jechales do inwrocka?
To jak, jest jakis normalny sposob na zmiane (przesuniecie) ogranicznika czy nie? Moj odcina jak wchodzi na czerwone czyli 7200 moze minimalnie wiecej, ale o 7500 wzwyz moge zapomniec, ponad 200kmh leci wiec wystarczy, ale jak da sie wiecej i szybciej to chetnie :twisted:
ps. Zrobilem autkiem juz ladnych kilka tysiecy (calkiem niezbyt wolno) i oleju nie ubylo wcale
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."