Czesc. Jak dmucha i pluje mocno w tym miejscu to znaczy, ze pierscienie juz nie trzymaja jak trzeba i powietrze sie dostaje tam gdzie nie powinno dlatego dmucha i pluje olejem w tym miejscu. Jednak chyba do jakiegos stopnia jest to wporzadku bo jest tam duzo czesci metalowych ktore sie ruszaja i stwarzaja maly wiaterek Sam jestem ciekaw zdania innych na ten temat
u mnie tez nie pluje wogole, jak cos sie zaczyna dziac to znaczy ze nie jest dobrze. Moj kumpel ma z 83 roku golfa i jemu tak samo plulo, piersienie wymienil ale oleju mu wpierdzielal ostro
Wszyscy piszecie, ze nie "pluje" olejem, ale czy dmucha z tamtad powietrze ? I do jakiego stopnia jest to normalne Moze byc tak, ze olej gora nie pryska a wiaterek czuc i to chyba tez nie za dobrze.
Przed chwila z ciekawosci odkrecilem korek na wolnych na cieplym silniku i zaczely wylatywac pojedyncze kropelki oleju :? Niedobrze? Jesli to pierscienie to ile kosztuja z wymiana :?:
Nie przesadzaj...jeśli nie pali Ci oleju to nie warto tego rozbierać. Napisałem że niedobrze jeśli pluje ale to za duże słowo. Da się z tym spokojnie żyć - chyba że pochłania z litr na 1000km.
moja spalila ok 0.2 l oleju 10w60 na 1500km, ale duzo wkrecana na obroty. co o tym myslicie? cos wymienic? uszczelniacze, pierscienie? pozdro
dodam ze nie dymi nic, nawet na wysokich obrotach.