Opisze mniej więcej co sie stało. DZisiaj rano odpaliłem auto i jechalem trase ok 30 km. RAno jak zwykle na ssaniu oczywiście biała hmura za mną, Po rozgrzaniu auta i przejechaniu kilkunastu km zaczął sie ze mną pędzać jakiś małolat nową Corollą więc przycisnełem mocniej na 4 biegu i obrotach 6100 RPM mialem ok 165 kmh i dziwilem sie czemu auto nie chcialo na wyższe oborty sie wkrecic chociazby do 7 tys. Troche mnie to zdziwilo ale nic.. jade dalej juz spokojnie powoli po kilku km zatrzymalem sie w korku. I WTEDY AUTO ZGASŁO!! Nie wiem co sie stalo od razu odpaliłem pochodzilo 3 sekundy i znowu zgaslo... Przerażony zepchnełem auto na pobocze i maska w góre.... Oczywiście sprawdzilem płyn chlodniczy w normnie , temp na wskazówce ponizej połowy... odczekalem chwile aby ostygł zbadałem olej.... też w normie.. (zapomnialem dodac ze po zgasnieciu samochodu zapaliła sie lampka od oleju) . Silnik troche zyga olejem przez uszczelke ale raczej nie moglo przez 10 minut wyleciec 60% oleju... Aha no i potem odpaliłem auto i strasznie kopcilo na bialo. Przejechalem kilometr i zostawilem auto. Nastepnie gdy calkowicie ostyglo odpalilem je ponownie -wtedy juz nie kopcilo absolutnie nic ake za to slyszalny jest cichutki stuk w silniku.. nie znam sie praktycznie i nie wiem co to jest i co to moze byc... Moze ktoś z was mógłby mi pomóc
Silnik w mojej niuni to ZC1
pomogę w sprawach wykroczeniowych, karnych oraz odszkodowaniach
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=70254 <---- mój ED
A panewki nie jest slychac dopiero na cieplym silniku bo kolega napisal ze jak zupenie ostygl po jakims czasie zapalil to nie walilo na bialo ale bylo slychac stukanie
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością
Jesli stukaja to na zimnym tez bedzie słychac, to akurat nie ma znaczenia...Widze z podpisu ze masz 1st gen ja przy swoim mialem to samo.Przygotuj sie na najgorsze.Z pewnoscia wymaina silnika, bo remoncik to zabójstwo dla kieszeni..
Hmmm no to mnie wprowadzono w blad czy cos , kiedys jak przymierzalem sie do zakupu ceerki to ogladalem kilka i w jednej byl wlasnie taki efekt, ze na zimnym cisza a jak sie nagrzal to walily jak zwariowane
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością