A ja powiem tylko coś takiego że koło mogło być dokręcone ale w momecie zakładania zmiany koła często na tarczy jest rdza a na tyle felgi jest troszke piachu to powoduje że dokręcamy jest ok po jakims tam przebiegu piach i rdza sie wykrusza powodując minimalny luz na kole i to w 99% przypadków powoduje zcięcie szpilek taka przestroga przy zmianie kół
Kubar się na mój gust myli. Nawet jeśli nie wyczyścisz czego trzeba drucianą szczotką i nie przedmuchasz, to rdza, ziarenka piasku i inny syf zostają ściśniete przy zdrowym przykręceniu koła i nie mają jak się wykruszyć. Szpilki reagują ukręceniem na niedokręcenie koła przez zapomnienie, co jest trafiającym się niestety ludzkim błędem. Urwanie poprzedzone jest hałasem i drżeniem kierownicy uprzedzającym, że koło lata
[ Dodano: Czw Mar 29, 2007 9:47 am ] Powinno być "sygnalizującym że koło lata"
Cześć
Kurcze wczoraj ty dzisiaj ja!!!!!!! Dopiero co ściągnąłem do domu.....
Nie słyszałeś chwile przed jakichś stuków , ja zacząłem ostro hamować duży huk i auto spadło jakby na asfalt i przy tym duży rumot...
odkreciło sie przednie lewe koło
Ale tylko i całe szczęście felga ucierpiała... bo puściłem hamulec i się jeszcze toczył a koło
Nie odjechało bo tarcza kulała się po feldze....
Nakrętki wysypały się na odcinku 200m bo znalazłem ale tylko 3
Fota co zostało z felgi...
ja bym raczej stawial na to ze miales przeciagniete szpilki
bo jakies 2 miechy temu ratowalem kumpla w eclipse bo mu sie odkrecily szpile i tak samo zaryl przodem
tylko na poczatku myslalem ze mu peklu sruby od dystansu a co sie okazalo odkrecily sie nakretki i zostaly miedy kolem a dystansem
ale szpile byly cale, poprostu kolo odjechalo
tyle ze kumpel czul przez pewien odcinek ze mu kolo bije
ale GUT ze Ci sie nic nie stalo i ze crka nie ucierpiala mocno
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
U mnie szpilki są całe..... Tak wygląda jakby no nie wiem, nikogo nie posądzam bo za rękę nie złapałem.... ze popuścił ktoś śruby godz.... wcześniej wyciskałem prawie 2 paczki i było wszystko ok...Auto stało przez godz .na mieście było już ciemno ....
Wracając takie cuda zaczęły się dziać....po przejechaniu ok 6km
Koło spadło na tarcze hamulca i zrobiło wielką dziurę
No i felga do wymiany nie wiem czy opłaci się ją naprawiać....
Moje szczęscie ze jechałem ok 60km/h po miescie
A nie juz za miastem do domu