mycie
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-07-20, 07:35

witka...

Snyka...spłukać rozpuszczony brud to sobie możesz wiadrem wody...myjka jest do tego aby myć...a mycie silnika jest niewskazane...wie to każdy, kto pojedzie na myjkę i przeczyta instrukcję obsługi i zakazy...ale polacy zawsze mądrzejsi i nie dają sobie powiedzieć... a jak ktoś mi powie że nie to pojade na Carmana i zrobie foto instrukcji obsługi, gdzie wyraźnie jest to napisane...ale za to potem skrzynka piwa!!!!

pozdrawiam

Dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

forum/viewtopic.php?t=25656

CRX --- chwała japońskim inżynierom...

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-07-20, 07:39

ale poryte dyskusje, niech kazdy robi w tej kwestii to co lubi, ja mysle ze jak sie wszystko zakryje to niepowinno byc problemu zeby myjka cisnieniowa umiejetnie umyc. Ja tam stosuje sloik +ON i pedzelek i jazda, czyszcze silnik ropa i tesz jest git. hehe pewnie teraz mi powiecie ze to zle....potem jade szmatka i sciagam tak brud, potem jakis rozpuszczalnik zeby oddtluscic i jusz jest cacy. i co?

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2005-07-20, 15:44

Dedmike napisał(a):witka...

Snyka...spłukać rozpuszczony brud to sobie możesz wiadrem wody...myjka jest do tego aby myć...a mycie silnika jest niewskazane...wie to każdy, kto pojedzie na myjkę i przeczyta instrukcję obsługi i zakazy...ale polacy zawsze mądrzejsi i nie dają sobie powiedzieć... a jak ktoś mi powie że nie to pojade na Carmana i zrobie foto instrukcji obsługi, gdzie wyraźnie jest to napisane...ale za to potem skrzynka piwa!!!!

A kto tu mowi w ogole o Carmanie... czy tylko tam jest myjka cisnieniowa ? Jedziesz tam gdzie zezwalaja myc silnik i tyle a wiadrem wody to mozna podlac kwiaty :)

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2005-07-21, 17:27

heh to myjcie..zobaczymy ile razy myć bedziecie...ja też myłem...wiele razy...hehe...a niby po co są preparaty do mycia silnika?? jak myślicie?? jeśli można by było myć pod ciśnieniem to nie było by ich...pomyślcie...

Powiem tak: Sama myjka cisnieniowa silnika nie umyje. Od tego sa specjalne srodki - najbardziej polecam wloskiego DIMER-a (1litr koncentratu ok 20zl - 10 litrow ok 140 zl)
oraz plyny KARCHER-a RM81(to co dimer, tylko mniej stezone) oraz RM31 (mocniejsze, ale matowi lakier!!) A co do niszczenia silnika, to od ostatnich 7 lat nie mielismy ani jednej skargi o cos takiego, a sprzedajemy okolo 250 - 300 urzadzen rocznie.

PS. jesli ktos bylby zainteresowany kupnem to polecam www.kastor-karcher.pl
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

Stosik
Forumowicz

przez Stosik » 2005-07-21, 19:24

elo przeciez sa myjki na ktorych mozna myc silniki!!
Ja osobiscie mylem 3 razy i nic sie nie stalo (odpukac) silnik chodzi jak sie nalezy!!uwazam ze po to sa srodki do mycia silnikow zeby je myc! a samym plynem nie umyjesz musisz splukac no a olej czy jakis wrzarty brut nie zejdzie jak sie go splucze wiaderkiem z woda!! mysle ze mozna myc silnik po cisnieniem!! tylko na nie ktore elementy typu aparat nie nalezy walic woda z 5 minut tylko z pewnej odleglosci i bedzie git! ja myje silnik ale ta decyzje musi kazdy sobie sam podjac!!mi na myjce powiedzieli ze myje na wlasna odpowiedzialosc!! pozdrawiam
---== C R X ==---
The power of dreams

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-07-22, 08:05

mi na myjce powiedzieli ze myje na wlasna odpowiedzialosc!!

skoro można myć to jestem ciakwy po co to powiedzieli!! zastanówcie się...

dla mnie to EOT

pozdrawiam

Dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

Stosik
Forumowicz

przez Stosik » 2005-07-22, 10:25

Bo ja bylem na myjce gdzie nie myja silnikow i powiedzieli ze moga mi umyc na wlasna odpowiedzialnosc ;)
---== C R X ==---
The power of dreams

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-07-22, 12:37

z tego co wiem to na żadnej myjce nie chcą myć silników pod cisnieniem tylko używają do tego specjalnych płynów...bylem już na 3 myjkach i na każdej to samo mówili...chyba że myjka jest u Heńka w garażu to tam ci umyją...

pozdrawiam

Dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2005-07-22, 13:26

u mnie w Kielcach jest dosc dobra myjnia i myja tu silniki jednak jest zaznaczone ze na odpowiedzialnosc WLASCICIELA auta. aaa i myja wlasnie pod cisnieniem. widzialem efekt ich prac i wyglada to bardzo ladnie.

BUDA
Forumowicz

przez BUDA » 2005-08-03, 00:00

ja w swoim v tecu bezproblemu odpalam silnik po myciu tylko zawsze z 10 min poczkam z otwartą maska zeby woda zleciała . trzeba uwazac zeby zadnego zwarcia nie było najlepiej przedmuchac silnik sprężonym powietrzem

fazer
Forumowicz

przez fazer » 2005-08-03, 07:32

u mnie na myjce cisnieniowej 2w 2 myjniach maja w cenniku mycie silnika, sam kiedys mylem ale w VW i ladnie to im wyszlo

crxmen
Forumowicz

Samochód: WRX-EG-EP

przez crxmen » 2005-08-03, 21:05

no ok nurtuje mnie tylko jedna rzecz.czy po umyciu nie dostanie sie woda do swiec,czy fajki sa na tyle szczelne ze nie przepuszcza wody,czy ewentualnie nie lepiej dziury czyms zatkac?
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300"
Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )

BUDA
Forumowicz

przez BUDA » 2005-08-03, 22:48

to zalezy w jakim stanie masz przewody najwyżej troche poczekasz az wyschnie ewentualnie zdejmiesz kapturek i dmuchniesz . ale mysle ze powinno byc ok . w tipo też ostatnio myłem silnik i też odpalił tylko troche poczekalem aby woda sciekła i dopiero odpalałem

Poprzednia strona