Alpiniste napisał(a):Wczoraj byłem w Dziećmierowie i tak zaczeliśmy gadać z chlopakami co zrobić
by autko było lekko szybsze. (obok stał 140 konny ciff 1.5 VTEC) :mrgreen:
I okazało się, że jak ktoś ma ochotę na szybkie auto (CRX) w rozsądnej cenie to należy tak:
- zmienić auto na b16a1
- cały wydech do niego (mogą założyć Mugena)
- VTEC controler
I mając te około 170KM i regulacje vtecia na około 3000rph można się ładnie pościgać
trwałość silnika jest OK pod warunkiem, że vtec będzie przestawiany tylko na krótko
Zacząłem z nimi gadać o B18C6, że fajne itp i zgarnąłem taką zjebke, że głowa boli
Jak usłyszałem o problemach jakie są przy wkładaniu tego silnika to się za łeb chwycilem.
Kupa spawania (w EE8 też) i poza normalnymi rzeczami, które trzeba zmienić takimi jak półosie skrzynia komputer i cała masa innych rzeczy to tak:
sprzęgło mamy na linke a w B18C6 jest hydrauliczne, zegary mamy na linke a w B18C6 są sterowane impulsem elektrycznym itp
Jednym słowem kupa roboty i RZEŹBIENIA i nigdy nie będzie to auto ktoremu zaufasz w 100 %
PS od kiedy to zmiana silnika nazywana jest "spaw" w moich (cywilizowanych) stronach mówi się na to "SWAP"

wiecie sprezarka rownolegle z obrotami sie wkreca
i mimo, ze wiem, ze to jest najprostszy sposob uzyskania KM, to wole 9000 - 10000 rpm, niz swist zaworu...mnie interesuje mnie w tym momencie ekonomiczny sens takiego swapa - liczy sie RPM...mam nadzieje, ze w pazdzierniku badz listopadzie zagosci u mnie silnik serii b na obd 0 (w najgorszym razie 1)...wiem ze nie oplacalne, ale chce miec sleepera z VTECiem...ciastosz napisał(a):mam nadzieje, ze w pazdzierniku badz listopadzie zagosci u mnie silnik serii b na obd 0 (w najgorszym razie 1)...wiem ze nie oplacalne, ale chce miec sleepera z VTECiem...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość