czesc ja taz tak mam jak szopski a sonda nowa i tez mi pali kolo 10lit,bez roznicy jak jezdze,probowalem jezdzic spokojnie to wziela 9lit a do dechy to 10lit,zadnych bledow nie mam ,narka.
wiecie co ... błędów nie mam żadnych a jeżeli chodzi o sondę to tak ... mam d16a9 czyli sondy nie powinno być prawda ? a jak kupowałem auto to niestety nie siedzialem w tym wszystkim i nie za bardzo bylem w temacie co i jak w którym modelu ... u mnie jest i sonda i to jak kupowałem to musiala być nowo montowana tak ze nie wiem czy ktoś wsadzil caly uklad wydechowy po prostu z innej czy jak bo tłumiki końcowy i środkowy też byly nowe ... no a pali troszke za dużo :/ i nie wiem co teraz z tym robić
komp D19A9 nie steruje praca sondy wiec prawdopodobnie masz przelozony silniczek albo blok jest od D16A9, moze tez tak byc, ze nabite sa nr silnika a w faktycznie to jest D16Z5.
Mały a powiedz mi .... załóżmy że jest tak jak mówisz mam w papierach i numery silnika to a9 a mówisz że możliwe że to jest z5 czy moge to jakoś rozpoznać (rozróżnić) sam ?? no bo to wlasnie wiem i mnei to zdziwilo skąd mam sondę i katalizator ... przypuszczałem że możliwe że wsadził ktoś po prostu układ wydechowy np. własnie z z5 ?? a silnik i wszysko jest oki ?? jest to możliwe ?? pozdrooo
pytanko - Zresetowałem kompa odłączyłem +kleme od akumlatora na ponad 30 minut zakreciłem nową sonde lambade podłączyłem akumlator i po przekreceniu stacyjki dalej świeci pomarańczowa kontrolka silnika i teraz nie wiem czy nie skasowała sie pamieć komputera? czy dalej ma jakiś błąd (nie trzeba odpalać silnika wystarczy kluczyk na 1 pozycje przekrecić) proszę o odp.
Dywanik zdejmuj i patrz na kompa. Czy ja dobrze rozumiem ze pali Ci sie check engine na nie odpalonym silniku tylko? Bo jezeli tak to normalne i sprawdz czy na uruchomionym tez tak masz.
Tak na odpalonym też cały czas świeci ,a apropo słyszałem że komputer jest pod siedzeniem pasażera dziś patrzyłem i nie ma albo nie wiem czy coś trzeba odkryć czy możliwe żeby był w innym miejscu?
Stary! sciagasz dywanik i masz czarno na bialym! falo ci napisal a Ty jeszcze kombinujesz. siadasz na fotelu wychylasz sie w nogi pasazera odchylasz wykladzine i masz jak w morde strzelil pod jego nogami zlota puszke z diodka. liczysz sprawdzasz na stronie jaki to blad sprawdzasz (szukaj) co masz zrobic w przypadku tego bledu naprawiasz i jest superowo.