a oleju bierze tyle ile ksiazka podaje
przebieg nie jest wyznacznikiem stanu silnika.
a oleju bierze tyle ile ksiazka podaje

W końcu w niektórych silnikach luz zaworowy regulują właśnie samoregulatory i nikt na to kasowniki nie mówi 
i troszkę się zapedziłem bo przeciez nie ma samoregulatorów w tym silniku ale nie pomyslałem o Vtec'ach a tam jest właśnie takie cuś. Kumpel właśnie przy remoncie D16Z6- SOHC Vtec miał dylemat co zrobic żeby "kasowniki luzu Vtec'a" nie klekotały, niestety nic nie poradził i ciagle jest wrażenie jakby zawory stukały, a to właśnie te samoregulatory.
Bo mam taka oto sytuację:
na motula 10w-40. I teraz niedawno sprawdzam stan oleju a tutaj było na połowie a jest tuz nad dolna kropka. Dolałem moze ze 100ml (na oko bo miałem mało w butelce 1 litrowej a po dolaniu zostało 300ml) i nagle sie zrobiło prawie na połowie
Jak mam rozgrzany silnik to jak dam troche gazu to czuc troche olejem ze spalin. Przed wymiana oleju nic nie chciało ubyc. Moze dlatego ze było zimniej i był gestszy olej. I teraz pytani czy takie w sumie niewielkie ubytki moga byc spowodowane przez uszczelniacze? Bo ponoc widac za mna troszke dymku jak dam w deche ale nie jakos strasznie. Dodam jeszcze ze mam kata wiec moze nie wszystko sie wydostawac 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość