ewentualnie coś droższego np. TEIN (zapytaj Majlo bo on ostatnio założył TEIN'a).

why? troche jasniej bo bywa tak ze co dla jednoeg moze byc minusem (np twardosc) moze byc plusem dla innychkonik napisał(a):nie polecam

rudzinski napisał(a):why? troche jasniej bo bywa tak ze co dla jednoeg moze byc minusem (np twardosc) moze byc plusem dla innych
warto w tym temacie podac pewne fakty i poprzec oponie jakims stwierdzeniem
moze zaczne od tego ze amortyzatory stan gabinet
strasznie twarde nic nie puszczały. Teraz dokładnie jak mówisz hr to twarde zawiasy, ale na pojedynczym springu masz tylko regulacje pierscienia na dole sprezyny i tak.... zaczynając od tego ze są to krótsze wiele amorki to chcąc podnieśc auto w gore musze krecic w gore co jest logiczne ale co sie dzieje... podnosze usztywnia sie zawias, (zeby łatwiej zrozumiec lewarując zmieniając koło, prawie nic nie zwieksza sie przestrzen miedzy nadkolem w pozycji podniesionej, dwa pokretła lewarkiem i jest koło oderwane), nie dośc ze na nastawie wyzszym jest wiele twardszy to auto na koleinach umie sie oderwać od drogi, znowu opuszczając auto zawias sie robi miekki i jest mozliwość dobicia bo sprezyna słobo podtrzymuje auto, w zasadzie na gwincie na pojedynczym springu najlepiej sie jezdzi na jednym nastawie tak w połowie, a spuscic to tylko tak na pokaz i nie jezdzić bo coś dobije nie ma siły, mówiąc tak w połowie mysle o obnizeniu 7cm srednio (nie jestem pewien ale tak wyglądało)Podsumowująć!!! na podwójnym springu mozesz ustawić ze autko jak jest nizej jest sztywniejsze, jak wyzej bardziej pracuje a na pojedynczym opuszczasz rozluzniasz sprezyne-jest miekkie, podnosisz sciskasz ją i usztywniasz, jezdziłem na jednym nastawie cały czas a sporo sie nasiedziałem zeby szło tym jezdzić, i ustawic w miare optymalnie, widziałem w cifie taki sam i rozmawiałem z właścicielem tez narzekał z tych samych powodów jak ja
dlatego tez jak hr to tylko dołozyć u kupić z regulacją sztywności i wysokości 

koniu napisał(a):celmix, z tego co widziałem kupiłeś zawias od Małego. Też miałem go brać ale przeraził mnie zakres regulacji -6 do -12. -6 cm przy maksymalnym podniesieniu to zdecydowanie za nisko jak na polskie drogi.
nawet tak chcialem
mnie mowil co innego ale i tak bedzie -60 albo i nizej

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość