a czym sie wg Ciebie roznia te silniki od siebie oprocz pokrywy? nie mowie o osprzecie a o samym endźajnie
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
no wlasnie kazdy ma inne zdanie, najdardziej zalezy mi na tym czy dol jest ten sam czy rozstaw lap jest ten sam , bo planuje wlozyc taki zestaw dol d16a9 gora zc1 i niechce zadnych przerobek dzieki
[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 12:43 pm ] sltszalem tez ze tloki sa troche inne
dzieki dzieki dzieki . teraz wiem pozdrawiam .temat nadal otwarty .jak kupie d16a9 i wloze w 1 gen to zrobie wiekszy artykul z zdjeciami .musze pogratulowac wam wszystkim wspaniale forum
z e lapa jest inna nic nei znaczy, kazda lapa jest odkrecana od bloku i mozna sobie nawet lape od civica 92 przykrecic
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
A ja mam pytanko takie. Czy dol od ZC1 mozna wsadzic do Z5 ? Lub moze caly silnik i zostawic osprzet z Z5? A jak wygladaja roznice w skrzyni biegow bo ten rozbity 1gen mial remont silnika i nowe sprzeglo?
Ali-En napisał(a):Czy dol od ZC1 mozna wsadzic do Z5
Zastanawia mnie tylko celowosc takiego zabiegu. Z tego co widac na forum w ZC1 nagminnie padaja panewki, znacznie czesciej niz w Z5 czy A9. Wiekszosc ZC1 umiera przez panewki. Wiec to tak jakby wsadzic dol od ZC1 do Z5 i czekac kiedy pojda panewki
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
d16a/d16z/zc to maja te same panewki wiec,rozmiar walu jest taki sam,wiec panewki padaja bow al jest do wymiany ,a nie ze silnik jakis felerny....poprostu swoje juz taki zc przesmigal...