GLOWICA PROBLEM,
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

mariusz123
Forumowicz

GLOWICA PROBLEM,

przez mariusz123 » 2007-04-05, 21:10

mam maly problem,jestem po remoncie silnika,wszystko ok smiga fajnie i rowno/ale jeden zawor bardziej slychac[z pierwszego tloku,chyba wydech!?]jak dam mu mniejszy luz np 0.10 to nie stuka wogole,juz mowie ze przed remontem zawory bylo slychac rowno wszystkie,....teraz problem jest taki?czy moze przed myciem srodek byl bardziej zapchanY brudem[osadem]i luzow nie miala dzwigienka w oparciu dzwigienki,???,aha i jeszcze jedno ,teraz patzre w manuala i widze ze sprezyny maja inne kolory ssacy od wydechu???czym one sie roznia,bo rozmiar maja taki sam???a chyba pomylilem je ogol;nie ze soba???bede rozbieral to za miesiac jak smigne pierwszy tysiac,to sprezyny dam tak jak maja byc!!!,ale teraz czy cos sie moze stac,????moze to stukanie to winna zle dobranej sprezyny[moze sie roznia moca scisku]????a moze wyrobily sie juz walki lub dzwigienki????POMOCY MOZE MIAL JUZ TAK KTOS PO MYCIU I SKLADANIU OD PODSTAW.......PS narazie smiagm do 3tys wiec jak sie roznia moca scisku to nie bedzie narazie zbytnio roznicy,i oczywiscie nie mam na wydechu 0.10,dalem tak do sprawdzenia chwilowo...jak co...ustawilem ssace na 0.15 ciasne i wydech 0.15 norma.....,DZIEKI ZA INFO....ZA POMOC WKLEJAM POMOGL, :ok:

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2007-04-05, 21:58

sprezyny poskladaj tak jak powinny byc, a co do tego stukania -jak poskladales popychacze jak leci a nie w stare miejsca to niestety bedzie ci stukac(zapchane starymi osadami tez moglo byc), ale jak to pisali kiedys ludziska na stronce crx clubu nie jest to wada(to stukanie) i mozna na tym jezdzic,faktem jest ze troche to denerwuje, jedyny sposob zeby to zlikwidowac to albo dobierac popychacze do konkretnych zaworow :diabelek: albo zamontowac nowe cale komplety tzn popychacz i to gnizdo co jest w glowicy, ustaw dobrze te luzy i mozesz jezdzic, ja tez mam ten sam problem i jezdze juz 10 tys i nic sie nie dzieje

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2007-04-06, 09:17

Cześć:)
U mnie po małym remonciku było bardzo podobnie :) Miałem robioną głowice + wymiana pierścieni i panewek.
Luz zaworowy ustawiony tak jak w manualu jest podane. Po pierwszym odpaleniu silnik chodził elegancko, tak sobie chodził na luźie, po 5 minutach jeden zawór zaczoł stukać, było slychac jak sie wychyla z poza reszty. Auto było delikatnie docierane, z czasem reszta zaworów też zaczeła głośniej chodzic i tego co sie wychylał już nie słychać tak bardzo. Teraz wszystkie troszke grają.
Mechanik powiedział mi żeby sie tym nie przejmowac, to jest normalne, lepiej jak luz jest jakby go nie miało być.
Z autem narazie problemów nie ma, tak że sie luzem zaworowym nie przejmuje ;)

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2007-04-07, 21:10

zawory wydechowe maja troszke grubsze sprezynki
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com