Mam pewien problem - wskaźniki paliwa oraz temperatury są "zamarznięte" tzn. są cały czas w jednym położeniu bez względu na to czy samochód jest włączony czy nie. Może ktoś wie jaka może być przyczyna albo najlepiej jak to naprawić z góry dzięki
tez stawiam na teze ze ktos "stuningowal" zegary - paliwo zawsze wskazuje aktualny stan,wskazowka opada do zera oczywiscie w miare zuzycia paliwa, natomiast temp powinna pracowc - min przy wylacznym zaplonie do mniej wiecej plowy przy mocno nagrzanym
chyba czeka cie wymiana....
Dlaczego straszycie Fesiaka? Prawdopodobnie wystarczy doprowadzić masę do wskaźników by ożyły, a jeśli nie masę - to być może zasilanie gdzieś sie zapodziało po drodze, przerwa na kostce np
wskaznik temperatury zawsze sie zeroje, nawet jak lezy na polce to go wyzeruje do minimum, rozkrec liczkim i go wyciahnij lekko wskazowke bo opiera sie o zegar i nie ma sily spasc, przerabialem juz u siebie 3 licznik w 2 ulamalem cholere, wczoraj zalozylem 3 "silniczek" od temperatury i juz mam dobrze, weic delikatny badz bo latwo to igileke zlamac, alebo moze juz ktos ja zlamal i nieudolnie skleil dlatego zacina
podwaz lekko wskazowke i loknij czy opada
dzięki za pomysły - ja ogólnie unikam elektryki bo nawet metalowe szafki mnie za każdym razem "kopią" rozkręcę licznik i zobaczę - może faktycznie obciera wskazówka...a jak nie to turlam się do elektryka. Dzięki i pozdroooo