Witam. Posiadam Crx 2gen. 1.6 d16z5 92r. Chcialbym zamontowac silnik z Integry 1.8 VTEC. Czy mocowania silnika sa takie same czy musze cos spawac i czy skrzynia pasuje oraz ile kosztuje taki silnik. I co z komputerem.
eeeeeeeeee
zacznij od poczatku
- nie pasuje nic - zadne mocowanie i zaden podzespol ed9 - skrzynie musisz miec od ITR, albo chociaz od B16 - komnputer od B16 powinnien pracowac - ale lepiej od ITR... jesli ma faktycznie dobrze dzialac - koszt silnika ITR, z wiazka, skrzynia i ewentulanymi drobiazgami - okolo 13-15 tys zl + sprowadzenie wiec pewnie do 20tys zl sie zmiescisz
przypomne tylko o fakcie ze trzeba to wszystko zamontowac jeszcze ;P
mysle ze to wystarczy zeby odpowiednio zniechęcić na taki manewr
To co trzeba zmienić wedłóg mnie :oops: nie jestem pewien :oops:
komputer 100% to moze być najwiekszy problem :x
przepustnica :?:
kolektor wylotowy
półosie na 80%
skrzynia na 80% jesli skrzynia to i sprzegło :?
nie wiem co z mocowaniami ale na 60% też mószą zostać poddane zmianie :?
Co do ceny to jesli chcesz kupić sam ślnik to sporo kasy :!: z tego co mówił malcolm :wink:
Ojciec rozglądał sie troche w Belgii i znalazł woloną Integre R za 600 Euro
ale zniszczona doszczetnie :? Tylko ślnik ocalał niewiadomo co ze skrzynią :?:
Mósisz poczekać do jutra :!: Aleks zna sie na tym lepiej on też planował taką modefikacje :!:
[center][glow=blue]Pozdrawia WALLY czytaj: Łoli :-] [you] hello Witam na stronie CRX INFO [/glow][/center]
wally - polosie na 100% , skrzynia i sprzegło od ITR - jeszcze nei slyszalem, zeby sprzegło od b16 pasowało do b18 - do b18 wieksze jest po prostu
mocowania silnika : dla II gen muszą byc zmienione - jedynie w Delsolu VTi mocowania sa takie same jak do ITR ( moze inaczej - swap nie wymaga ingerencji w mocowania)
No fakt faktem, myslalem kiedys nad swapem- ale bez 10k zł w kieszeni nie ma sensu rozpoczynac tematu a tyle az nie mam
SILNIK
B18C6 z Integry Type-R 1998, pojemność 1797cm^3, moc 200KM
- komputer Integra Type-R
- świece platynowe NGK
- przepustnica Integra Type-R
- układ wydechowy - katalizator i kolektor wylotowy Integra Type-R, rura łącząca katalizator i tłumik końcowy SuperSprint, tłumik końcowy Ulter z dwoma końcówkami o średnicy 10cm.
SKRZYNIA BIEGÓW
- seryjna, 5 bieg
- sprzęgło Integra Type-R
- półosie Integra Type-R
- krótki lewarek zmiany biegów Integra Type-R
Ok dzieki za odp. chyba lepiej zaloze turbo. Mam jeszcze jedno pytanie jak usuniecie obudowy kolektora wydechowego i wygluszenia maski wplywaja na samochod i przeglady.