Sorki ze tak rzadko bywam o statnio ale mam nnawal parcy:(
Sluchajcie - mam problem. Przy osiagnieciuu 80km/h i w zwyz samochodem trzesie a glowie kierownica lata,
przy hamowaniu ciezko utrzymac kierownice
Mieliscie cos takiego??
Wiem ze mam tarcze hamulcowe albo do wymiany albo do wyprostowania, ale tarcze pogiete nie powinny wplywac na jazde a tylko na hamowanie.
kola wywarzone, proste.
Zawieszenie ok - sprawdzone
Niektórych opon nie daje się do końca wyważyć i zawsze będą biły...nie ma na to rady (oprócz kupowania naprawdę opon z najwyższej półki). Dalej krzywe tarcze również mogą wpływać na bicie podczas jazdy, a jeśli mocno biją przy heblowaniu to prawie na pewno wpływają też na normalną jazdę. Miałem coś takiego bo zaufałem gładkim tarczom Brembo (najgorszy szmelc, nie kupować) - prostowałem trzy razy i po każdym prostowaniu przez ok. miesiąc było dobrze, nie biło przy heblowaniu, nie biło podczas jazdy. A potem to samo jeszcze raz...
Jeśli zawieszenie sprawdzone i OK to domyślam się że sprawdziłaś przy okazji końcówki drążków kierowniczych i ewentualne luzy na maglownicy???
kolka napewno wywarzone
drazki w porzadeczku
wszystko ok
jeszcze tylko te nieszczesne tarcze
jak mysliscie lepiej je prostowac zy kupic nowe??
na prostowanie moje sie nadaja bo sa grube
ale mysle czy nie lepsze bylyby nowe hmm??
[ Dodano: Sro Cze 22, 2005 1:39 pm ] aa jeszcze jedno
oponki nowki:)) maja bardzo duzo na sobie jeszcze wiect to nie to
chyba jednak postawie na te tarcze, tylko myslalam ze moze jeszcze cos to powodowac:)
ale jednak musze wziasc sie za tarcze:)
moniska napisał(a):oponki nowki:)) maja bardzo duzo na sobie jeszcze wiect to nie to
To akurat ile mają bieżnika to nic nie znaczy. Tak jak pisałem (a swego czasu przerabiałem temat bardzo dokładnie bo miałem pewną fobię na tym punkcie) opony niektóre są po prostu trochę krzywe fabrycznie i nie da się ich wyważyć. Ale czy to ma miejsce u Ciebie to nie wiem.
Po objawach stawiałbym jednak na tarcze. I radziłbym kupić nowe porządne bo prostowanie (teraz to już dobrze wiem) to zabieg przynoszący efekty na krótką metę - jeśli raz się pokrzywiły to zrobią to i drugi raz, tym bardziej że będą trochę cieńsze.
sproboj zamienic je miejscami z tylu do przodu i na odwrot, mowa o kolach oczywiscie, zobacz co sie bedzie dzialo. wtedy wyeliminujemy mozliwosci krzywych opon
Jeżeli masz aluminiowe felgi sprawdź czy masz założone pierścienie centrujące.
Krzywe tarcze mają wpływ na bicie na kierownicy tylko podczas hamowania.
Albo najzwyczajniej w świecie podokręcaj koła.
Tylko nie sama! Aha i nigdy nie rób czegaś takiego jak "prostowanie tarczy".
Poprostu kup nowe jeżeli to ich wina.
A jak się przegrzewają, to pogadaj z Endrju.
Coś poradzi.
pierscienie pod felgami sa:)
felgi proste, kola zamieniane tyl przod itd bez zmian
rozmiary 16/45/205
nie ma luzow nna maglownicy itd wszystko sprawdzone
tarcze krzywe na 100%
tarcze sie przegrzewaly ale zaciski nie chodzily dobrze, zostaly przesmarowane i jest wszytsko oki:)
a jakie polecacie tarcze jesli nowe?? jaka firma??