KAsowniki V-Teca
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Posty: 42   •   Strona 1 z 3   •   1, 2, 3
Avatar użytkownika
sajder
 
Posty: 528
Dołączył(a): 2005-01-05, 16:54
Lokalizacja: Katowice

KAsowniki V-Teca

przez sajder » 2005-10-31, 21:33

A więc mógłby mi ktoś powiedzieć ile kosztują te kasowniki V-Teca??????? Gdzie są??(zamieszczam foto) I czy ma ktoś je na sprzedaż. Aha i czy napewno one są powodem tego tykania??? I TEGO ZĘ V_TEC się nie WŁANCZA!!! OBROTY NIE WSKAKUJĄ NA CZERWONE POLE> Odcina je przed nim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar użytkownika
Next
 
Posty: 22
Dołączył(a): 2005-05-01, 23:26
Lokalizacja: Gliwice

przez Next » 2005-10-31, 21:50

Tak to na bank jest to.Kupuj tylko nowe ale nie wiem ile to kosztuje ..

Avatar użytkownika
rudzinski
Moderator
 
Posty: 3264
Dołączył(a): 2004-05-24, 17:47
Lokalizacja: Kielce

przez rudzinski » 2005-11-01, 01:49

chcesz zabic VTEC'a w swoim aucie?

Avatar użytkownika
sajder
 
Posty: 528
Dołączył(a): 2005-01-05, 16:54
Lokalizacja: Katowice

przez sajder » 2005-11-01, 09:10

chcesz zabic VTEC'a w swoim aucie?

Wiesz dziwnie napisałeś! Dlaczego zabić. Ja chce się dowiedzieć czegoś więcej o kasownikach!! Pytając Was na tym forum!!

Nie rozumiem dlaczego się tak przestraszyłeś!! Może te zdjęcie tak działą.:D Robione podczas ustawiania zaworów!! Nie mart się nic się przy tym nie popsuło!! Myślałem tylko że jak je wstawie to mi ktoś na nim dokładnie pokaże te kasowniki:)

Avatar użytkownika
rudzinski
Moderator
 
Posty: 3264
Dołączył(a): 2004-05-24, 17:47
Lokalizacja: Kielce

przez rudzinski » 2005-11-01, 10:17

nie przestraszylem sie tylko tak zrozumielm Twoje pytanie "ze chcesz sie pozbyc VTEC'a"
i chcialem wiedziec dlaczego?

jesli pytasz w sensie teoretcznym czyli co i jak to ja tez chetnie poslucham ;)

Avatar użytkownika
vtec1
 
Posty: 169
Dołączył(a): 2005-01-05, 14:07
Lokalizacja: ZKA!

witam

przez vtec1 » 2005-11-01, 11:05

Jeden kasownik kosztuje 800zl wiec jak bys chccial wymienic wszystkie to wychodzi ladna sumka 6400zl wiec sie nieoplaca lepiej szukaj nowej glowicy .pozdrawiam

lechu
 
Posty: 745
Dołączył(a): 2004-05-27, 21:43
Lokalizacja: Chorzów

przez lechu » 2005-11-01, 11:23


Avatar użytkownika
sajder
 
Posty: 528
Dołączył(a): 2005-01-05, 16:54
Lokalizacja: Katowice

przez sajder » 2005-11-01, 11:41

WOW nie spodziewałem się, że ten kasowniczek moze być taki drogi!!! Chyab sobie podaruje i będe olewał te stukanie:/

Avatar użytkownika
*KOZI*
 
Posty: 149
Dołączył(a): 2004-08-09, 21:01
Lokalizacja: Bydgoszcz

przez *KOZI* » 2005-11-01, 12:10

Te kasowniki sa bardzo dtogie, trzeba szukac od innych silników bo też pasuja i są "mocniejsze".. One hałasuja ale z tego co wiem nie maja na nic negatywnego wpływu oprócz hałasowania, a napewno nie na to, ze sie vtec nie włącza...
vtec...:)

Avatar użytkownika
ZiG HRC
 
Posty: 593
Dołączył(a): 2004-03-21, 21:34
Lokalizacja: Szczecin

przez ZiG HRC » 2005-11-01, 18:11

sajder napisał(a):chcesz zabic VTEC'a w swoim aucie?

Wiesz dziwnie napisałeś! Dlaczego zabić. Ja chce się dowiedzieć czegoś więcej o kasownikach!!


Rudzinskiemu zapene chodzilo o Vtec killera stosowanego w silnikach robionych pod wyscigi. Vtec kiler utrzymuje caly czas dzwigienki na ostrych krzywkach - czyli caly system vtec jest zbedny. Natomiast kasowniki vtecka to takie male urzadzonka w glowicy ktore kasuja luzy na podobnej zasadziej jak hydrauliczne kasowniki luzow zaworowych w niektorych autkach.

Avatar użytkownika
rudzinski
Moderator
 
Posty: 3264
Dołączył(a): 2004-05-24, 17:47
Lokalizacja: Kielce

przez rudzinski » 2005-11-01, 22:42

moj blad :P masz racje tak to zrozumialem

Avatar użytkownika
ciastosz
 
Posty: 364
Dołączył(a): 2004-07-08, 11:11
Lokalizacja: Białystok/Gdynia

przez ciastosz » 2005-11-02, 00:13

To, ze VTEC sie nie zalacza, moze byc spowodowane trybem awaryjnym. Nie swieci Ci sie check engine?? Moze masz za malo oleju i nie ma cisnienia??
prawie jak JDM

Avatar użytkownika
Maly
 
Posty: 379
Dołączył(a): 2005-04-05, 16:27

przez Maly » 2005-11-02, 03:40

prosty blad.
Vtec sie nie wlacza gdyz:
- masz nie podlaczona linke predkosciomierza, lub blednie podlaczona
- zle podlaczony obrotomierz
- sprawdz bledy na kompie
vtec sie nigdy nie wlaczy jak masz jakis blad
moze to byc nawet prosta wada w stylu brak komunikacji z elektrozaworem odprowadzenia spalin ale to mozna pominac lub poprostu wtyka od vteca nie dziala

Avatar użytkownika
_TrotyL_
 
Posty: 745
Dołączył(a): 2004-05-23, 22:14
Lokalizacja: Jaworzno k/Katowice

przez _TrotyL_ » 2005-11-02, 11:10

linke ma ok, obrotomierz chodzi wlasciwie, ale ma cos takiego ze silnik przerywa na wolnych obrotech, chodzi strasznie nie rowno, obroty stabilizuja sie po odpaleniu na 850 ale po lekkim dodaniu gazu skacza do 1100 i co chwile sielnik przerywa, nie wiedaomo kiedy byly wymieniane swiece, filtr paliwa kable. Sajder sam czyscil przepustnice i mysle ze tyo od tego....nie mialem czasu z tym ostatnio powalczyc ale czeba by tp sprawdzic, ja bym tak nie jezdzil....

Pozdrawiam, _TrotyL_

Avatar użytkownika
Maly
 
Posty: 379
Dołączył(a): 2005-04-05, 16:27

przez Maly » 2005-11-02, 11:52

musi grzebac u elektryka, jest jakis problem. jaki ? sam nie wiem. u mnie vtec sie nie wlaczal jak mialem blad linki predkosciomierza

  Następna strona
Posty: 42   •   Strona 1 z 3   •   1, 2, 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Teraz jest 2019-12-07, 08:25