Do rzeczy. Dziś pośmigałem sobie po marketach (nie wiem jak to inaczej określić) typu MediaMarkt czy MegaAvans i znalazłem kilka ciekawych modeli radioodtwarzaczy. Jako że kompletnie nie orientuję się w tych wszystkich parametrach (no może nie tak kompletnie, ale znawcą nie jestem
) patrzyłem na radia, które po prostu mi się podobają (a wszystkie dane techniczne mają w miarę podobne).
JVC KD-G521 MP - czyli to radyjko na dole.
Pioneer DEH-P6800MP
Sony CD CDX-GT500
Alpine CDA-9852RB
Alpine CDE-9850Ri
Wiem, że przedział cenowy jest dość spory, ale jak z relacją jakość/cena w przypadku każdego z tych modeli? Poza tym nie wiem jak jest z tymi Alpine'ami, jedni mówią, że nie ma nic lepszego, drudzy, że to przepłacanie, ja natomiast zastanawiam się, czy brak equalizera nie wpływa za bardzo na jakość odtwarzanej muzyki i nie jest zbytnim ograniczeniem...
Idąc dalej... przeglądałem forum, ale zdania również były podzielone, jeśli chodzi o zestaw głośników Hertza, konkretnie chodzi o te głośniki na PRZÓD oraz te na TYŁ. Od razu zaznaczam, że nie planuję zakupu wzmacniacza (przynajmniej nie w tej chwili), a już na pewno nigdy nie będę wsadzał żadnego suba, tuby, skrzynki etc. itd. jak zwał tak zwał
. Dodam też, że nie jestem żadnym audiofilem i żadnych grających wypasów mieć nie muszę. Czy taki zestawik starczy, aby móc normalnie posłuchać sobie muzyki? Czy może jednak polecicie mi coś innego, korzystniejszego? Z góry dzięki za zainteresowanie
.