PIONEER DEH-P8600MP
Coś dla crxowych audio

wally
Forumowicz

PIONEER DEH-P8600MP

przez wally » 2005-06-02, 11:17

co sadzicie o tym cudeńku :?:

PIONEER DEH-P8600MP

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52869971
[center][glow=blue]Pozdrawia WALLY czytaj: Łoli :-]
[you] hello
Witam na stronie CRX INFO
:)
[/glow][/center]

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-06-03, 08:43

witka...

otóż co można powiedzieć o tym radyjku...napewno jest dobre...nie jest jednak prawdą iż jak sugeruje sprzedawca można bawić się z tym radiem w profesjonalne car audio...troszkę mu brakuje chyba zę wychodzi z założenia ze z 50% jednostek sterujących można się bawić w PCA...mógłbym dużo tutaj mówić...hehe...nie o to chodzi...jeśli chcesz radyjka który ma dość duze możliwości i potrafisz je wykorzystać to gorąco polecam...ja posiadam P90DAB...to model z najwyższej półki choć z przed 2 lat... http://www.abprix.com/achat/product_inf ... ucts_id=79 ,sprawuje się naprawdę dobrze i nie mam do niego zastrzezeń...nie kosztuje także mało bo za używany egzemplaż trzeba zapłacić około 1500 złwzwyż...ale coś za coś...wystarczy zobaczyć jaka jest cena sugerowana...ja osobiscie jestem za Pioneerem bo mam porównanie z innymi firmami z racji tego, iż zajmowałem się montażem profesjonalnych systemów nagłośnieniowych w samochodach...tylko pytanie...czy potrzebny ci sprzęt Mp3 a co za tym idzie pogorszenie jakości muzyki?? nie wiem...może nie usłyszysz różnicy miedzy normalną Audio CD a Mp3 ale ja słyszę i jest ogromna...z tego powodu rostałem się kiedyś z Pionkiem Mp3 i zakupiłem normalnego...choć oczywiscie na tym sprzęcie posłuchasz zarówno Mp3 jak i Audio CD...jednak po co przepłacać...

pozdrawiam

Dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

forum/viewtopic.php?t=25656

CRX --- chwała japońskim inżynierom...

wally
Forumowicz

przez wally » 2005-06-03, 09:05

dzieki za odp :P

nie jestem az takim znawca :wink: ze słysze różnice po mniedzy cd a mp3 :P
a sprzet nie bedzie stanowił maretiału na pokazy tylko dla mojego niezbyt wymagającego
ucha .Bardziej zato mam wymagające oko hehe :D chodzi mi tu o kolorowy wyswietlacz :!: i animacje
ma zaje***bistą grafike :D dla tego poniekąt wybrałem to radyjko.wczesniej chciałem kupic sony ale mi odradzili ze wzgledu na wadliwosc :x pionek wydaje mi sie dobrym wyborem a moze polecisz jakies inne dobre radyjko z kolorowym wyswietlaczem i fajnymi animacjami :mrgreen:
[center][glow=blue]Pozdrawia WALLY czytaj: Łoli :-]
[you] hello
Witam na stronie CRX INFO
:)
[/glow][/center]

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-06-03, 11:05

witka...

moim zdaniem kolorowy wyświetlacz to nie za dobre rozwiązanie...ale to kwestia gustu...
ja wybrałbym ten model, który jest poprostu świetny...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52269083

ten miałem...także polecam...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52896675

to jest masakra tylko trzeba mieć mapę i antenę:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52560591

to byłoby na tyle...wszystkie są lepsze od tego twojego jesli chodzi o cene a jesli chodzi i mozliwosci to jest to to samo z wyjątkiem navigacji, która przewyzsza twój model...

pozdrawiam

dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2005-06-03, 17:07

brat ma ten sprzet i jest naprawde super.... a co do kolorowych wyswietlaczy to nie jestem pewien, czy nie jest to na tej samej zasadzie co w komach, ze w sloncu nic nie bedzie na nim widac widac...
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

mastacrx
Forumowicz

przez mastacrx » 2005-06-04, 13:48

widze, że skupiliście się na Pionkach, a co myslicie o innych markach Alpine, JVC, Clarion... :?:
Ja osobiście nie jestem żadnym znawcą a raczej laikiem w dziedzinie CA, ale na bazie obserwacji mysle, że Alpine to dobry wybór... http://allegro.pl/show_item.php?item=52826132 lub coś z JVC http://allegro.pl/show_item.php?item=53038149 i Clarion http://allegro.pl/show_item.php?item=52390473
HONDA odeszła...czas na niemiecką technologię- AUDI.

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-06-05, 07:19

Jak dla mnie te radia to klasa sama w sobie ... jestem Ciekaw jak gra ten Clarion i co do Alpine to kolega ma takie i jest REWELACJA :)
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!

Psycho
Forumowicz

przez Psycho » 2005-06-05, 17:48

wszystkie 3 w/w modele zagraja lepiej niz pionek 8600,ja siedze obecnie na tym JVC i przed nim wysadzilem z auta wlasnie 8600,clarion i alpine tez gra bardzo dobrze,pionki tej klasy tez nie graja zle ale wyregulowac je dobrze to jak ukladac puzle,zawsze ladnie wygladaja i grafiki maja kosmiczne ale to chyba nie o to w tym chodzi,osobiscie w kazdym radiu wszystkie migawki i inne blyski na wyswietlaczu ustawiam na off,jak cie kreca bajerki a nie muzyka to sobie walnij jakas tania stacje medialna
i against i

GG-1412433
zawsze niewidoczny

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-06-06, 07:43

witka...

Psycho jak np. JVC może zagrać lepiej od Pionka, nie mając nawet filtrów dolno czy górnoprzepustowych (HPF i LPF) ?? chyba że nie jest napisane w specyfikacji albo używasz osobnego wzmaka do głośników w samochodzie... jak to jest??

pozdrawiam

Dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

Psycho
Forumowicz

przez Psycho » 2005-06-06, 20:24

gram na dwoch wzmakach to raz i ten jvc jak i juz wiele wczesniejszych modeli ma takowe filtry a czemu ich nie ma w specyfikacji to zapytaj tych co pisza spec dla jvc,nie podaja nawet mocy rms tylko max
z reszta napewno jak budujesz audio miales dobrego jvc w rekach i bawiles sie nim wiec nie wiem skad teoria ze nie posiada takowych filtrow
w planie trzeci wzmak tylko drugi kondensator musze przytargac
pozdro
i against i

GG-1412433
zawsze niewidoczny

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-06-07, 07:38

Psycho...bawiłem się w profesjonalne audio ale już długo się nie bawie...to raz...dwa lata temu modele JVC nie miały takowych filtrów to dwa...miałem pewien model JVC i nie miał takowych funkcji a rok temu kosztował około 1300 zł wiec to nie najgorszy model...myśle, że gdyby ten miał, to było by to napisane w specyfikacji...to bardzo przydatna funkcja...i po trzecie to wątpię, aby wally chciał kupować podobnie jak ty dwa wzmacniacze...napewno chodzi to suuuper ale to jednak dość spory wydatek...zresztą moim zdaniem żadna jednostka sterujaca (nie mówie tutaj o profesjonalnych) nie jest w stanie zagrać tak jak Pioneer...mówie tutaj o brzmieniu jak i możliwościach dostrojenia...choć wybór należy do wally'iego...a po czwarte to JVC zawsze był o klase lub dwie niżej od pionka i jest to fakt niezaprzeczalny...chyba że te nowe modele są tak doskonałe...ale wątpię w to...

pozdrawiam

Dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-06-10, 15:43

Dedmike jest zaslepiony Pioneerem jak widac, a D gdzie ty to profesjonalne CA montowałeś .Bardzo chciałbym posłuchac jakiegoś twojego dzieła.
Odnośnie JVC to w sumie zgodze sie z Dedmikem pioneer lepszy ale nie jest najlepszy.
Bo jeśli miałbym kase na wysokiej klasy sprzet to Pioneera bym nie wybrał ale jeśli chodzi o Hi-End.
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-06-10, 20:48

wiśnia ale czy ja mówiłem ze sprzet Hi-End jest najlepszy z Pionka?? pokaż mi gdzie to napisałem...mówiłem o przeciętnych jednostkach...

a zakładałem sprzęcik w Chorzowie w takiej jednej firmie..ale że są ........piiiii to nie bede ich rekalmował...

pozdrawiam

Dedmike

CRX Rulessss
mój projekt VTI... :

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-06-10, 23:37

:P
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team