Sprzęt grający:)
Coś dla crxowych audio

Sebass_crx
Forumowicz

Sprzęt grający:)

przez Sebass_crx » 2007-09-16, 20:40

Tak więc jakis czas temu kiedy to jeszcze nie miałem crxa:P zakupiłem sobie sprzet ktory wzorcowałem z kumpla..bo on ma taki sam(prawie:P)
Więc tak kupiłem dwa bassy Pioneer TS-W307-D4 i do tego wzmacniacz
TWISTER TW-1000S z czego jestem bardzo zadowolony... do tego mam narazie radyjko sony niestety bez mp3:( i kuzyn przywiózł mi kable do wzmacniacza z anglii.. jednak wydaje mi sie ze są stanowczo za cienkie.. bo mają tylko po 0.6mm (jakie radzicie kupic zeby moze cos wiecej wyciągnąc z tego sprzetu?)

I teraz moje najwazniejsze pytanie chciałbym kupić jakies głośniczki na przod w drzwi... 165mm i własnie... jakie?? i czy kupić jeszcze jakies syczki?czy może w komplecie jakieś dostane...
Chciałbym abyście mi doradzili żebym sie zdecydował na kupno czegoś co razem mi będzie ładnie grało...

Z góry dziekuje za podpowiedzi pozdrawiam...

PS za jakiś czas pokaże Wam jak wygląda to moje audio w bagażniku;)

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2007-09-16, 20:56

Sebass_crx napisał(a):na przod w drzwi... 165mm i własnie... jakie??

Hertz ESK 165

Tylko sobie musisz golnąć dystanse ;)
Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

Sebass_crx
Forumowicz

przez Sebass_crx » 2007-09-16, 21:11

sie znaczy orginalna maskownica wypad:D?
CRX sprzedany:(

Wozidło >>>Civic sedan V Gen.<<<

hie hie:D

Dawca44
Forumowicz

przez Dawca44 » 2007-09-17, 09:31

Sie znaczy sie orginalne maskownice zostają, spokojnie można zmieścić te głośniczki w drzwi, daj tylko pod nie dystanse najlepiej z MDFu, teraz nie pamiętam dokładnie grubości... 16mm? Niech się inni wypowiedzą :)
SPRZEDAM TANIO RESZTĘ CZĘŚCI Z ED9:

forum/viewtopic.php?t=45295

Arek-MARKI
Forumowicz

car audio - http://www.car-audio.waw.pl

przez Arek-MARKI » 2007-09-17, 10:40

Witam

Nie chcę Ci psuć całego pomysłu instalacji, ale żeby to miało ręce i nogi to tak:

1. albo sprzedajesz jednego pionniera i podłaczasz przód i sub

2. podłączasz pod ten wzmak dwa pionniery i kupujesz drugi wzmak pod przód, jednak ten twister nie poradzi sobie z tymi pionkami( one mają po 400rms, a wzmak 4x75rms)

Najlepszą opcją jaką bym radził, żeby nie wydawać dużo kasy to sprzedać 1 pionka, kupić na przód hertze esk 165 lub rainbow lub signat h16+tweetery np sinuslive neo25. Opcji jest kilka, zalezy jakiej muzyki słuchasz?

Jeden sub w dobrze wyliczonej skrzynce narobi sporo zamieszania, zwłaszcza crxie gdzie bagażnik nie jest bardzo odizowolany od kabiny.
CHEMIA SAMOCHODOWA
MATY WYGŁUSZAJĄCE
LAKIERY
SZPACHLE
ZABEZPIECZENIA ANTYKOROZYJNE

http://www.car-audio.waw.pl

tomex
Forumowicz

przez tomex » 2007-09-17, 11:21

Dokładnie jak napisał
Arek-MARKI ajlepszą opcją jaką bym radził, żeby nie wydawać dużo kasy to sprzedać 1 pionka, kupić na przód hertze esk 165
walnij Hertze ESK 165 na przód, one w zestawie są z fajnymi tweeterami, podłącz je pod jakiegoś wzmaka ( nie musi to być jakiś huragan w stylu 1000W, wystarczy uczciwe 2x50W RMS), musowo załóż głośniki na dystansach, a jak możesz to wydaj trochę więcej kasy i kup maty bitumiczne na drzwi ( ekstra efekt :ok: ) i wszystko. Zobaczysz że efekt końcowy cię zaskocz (przynajmniej tak było w moim przypadku).
Poza tym na wstępie powinieneś sie określi czy zależy ci na głośnym graniu, tak żeby było cię najpierw słychać a później widać, czy wolisz jak np. wali basem z bagażnika, czy może lubisz jak wszystko gra stosunkowo czysto i zgrabnie. Wszystko zależy od twoich preferencji.

Sebass_crx
Forumowicz

przez Sebass_crx » 2007-09-17, 13:39

hmm co do wzmaka to stosunkowo te głośniki grają wystarczająco dobrze jak dla mnie... no własnie jak piszesz "tomex" lubie jak mnie słychac z daleka...ale jak słychac ten basik najpierw a pozniej to co gra:) mógłby mi ktoś pokazać jakie dystanse kupić czy może samemu zrobic? jakies linki fotki jesli da rade:)

A jeżeli chodzi o muzyke to się lansuje w taki rapowych klimacikach:)

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2007-09-17, 14:20

masz oryginalne HERTZE ESK 165 w pudelku ? jak tak to mas zproblem z glowy bo na rewersie pudelka jest przygotowany szablon do wyciecia z kartonu, wycinasz go przykladasz do mdf lub sklejki odrysowujesz wycinasz i gra..
Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

Sebass_crx
Forumowicz

przez Sebass_crx » 2007-09-17, 19:14

dzieki wielkie:) już wiem co robic... pozdrówki...
CRX sprzedany:(

Wozidło >>>Civic sedan V Gen.<<<

hie hie:D

freerider.crx
Forumowicz

przez freerider.crx » 2007-09-17, 21:02

to ja sie podepne pod temat...przy montazu audio chciałbym zostawić bagażnik w spokoju, czyli tuba wypada...jakie głośniki polecacie zeby to fajnie gralo, chodzi mi głównie o bass??? oczywiście zasilane to bedzie wzmacniaczem...co myslicie o kick basach na przód???

tomex
Forumowicz

przez tomex » 2007-09-18, 07:35

freerider.crx, jeśli chcesz mieć dobry (przyzwoity) bas, a nie chcesz zagracić sobie bagażnika tubą (tak jak w moim wypadku), to powiem ci że podstawa to porządnie wygłuszyć przednie drzwi. Założyć dystanse z mdf-u, na przód dać jakieś przyzwoite głośniki i tyle!
Na tył to samo, wygłusz miejsca na głośniki (powoduje to efekt zbliżony do tego jak byś miał puszkę rezonansową), daj najlepiej elipsy, bo one oddają przyzwoity bas, i cały komplet zapnij w jakiś przyzwoity wzmacniacz. Ja osobiście tak u siebie zrobiłem (mogę wrzucić fotki z prac :rotfl: ), i uważam że bas, jak radio gra cicho jest średni, ale jak grasz trochę głośniej to efekt jest naprawdę zadowalający, nie jest to co skrzynia czy tuba ale basik jest naprawdę w porządku !
Takie jest moje skromne zdanie, ale najlepiej jak by się jeszcze ktoś inny wypowiedział :ok:
pozdrawiam