POMOCY !!
Coś dla crxowych audio

Norb!
Forumowicz

POMOCY !!

przez Norb! » 2008-10-25, 17:21

Dzisiaj montowałem sobie nowe głośniczki i stała się okropna rzecz :cry: :cry: Otóż przykręcając jeden z nich zahaczyłem o głośnik i zrobiłem małe aua :razz: Nawet go nie podłączałem żeby dziura się nie powiększyła.Czy da się coś z tym zrobić, czy są jakieś specjalne kleje czy to już jest end. Za zestawik dałem niemało i nawet się nim dobrze nie nacieszyłem :( :cry: :cry:

crxvtec
Forumowicz

przez crxvtec » 2008-10-25, 20:30

zwroc do sklepu, powiedz ze pudlo bylo przedziurawione a w srodku taka padaka, opcja dobra na supermarkety, ale jak kupiles w sklepie to raczej nie przejdzie, no chyba ze dogadasz sie ze sklepikarzem a on odesle problem do producenta, jakbys wypil pivko przed robota to by Ci sie tak łapki nie trzesly pozdro

bialy
Forumowicz

przez bialy » 2008-10-25, 20:41

też bym poleciał do sklepu i powiedział, że głośnik miał wadę mechaniczną. No chyba, że rozpakowywał przy tobie głośniki sprawdzał i pakował.

Z tego co wiem, takie rzeczy można w głośniku wymienić, na allegro były kiedyś oferty regeneracji. Jak nie chcesz to podklej to butaprenem i tyle.

poszukaj na googlach pod hasłem wymiana zawieszenia górnego.
Szukasz dobrego biura rachunkowego ? Zapraszam http://annabielawska.pl Najlepsze Biuro Rachunkowe w mieście Olecko i regionie.

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2008-10-25, 22:09

wymieniałem już kiedyś sam te gumowe amortyzatory w tonsilach i magnatach ,po wymianie grało ładnie ,weź odrobinkę cienkiego materiału -najlepiej cienutką gumę - podklej go nieżrącym klejem ,jeśli już ich oczywiście nie uda ci się wymienić ( z czym może być problem ze względu na miejsce uszkodzenia - tuz przy otworze montażowym co wyda się pewnie podejrzane sprzedającemu )

[ Dodano: 2008-10-25, 22:11 ]
albo podejdź do sklepu elektronika jakiegoś niech ci sprzeda właśnie taki amorek do głośnika i tym samym materiałem odrobinkę podklej uszkodzenie
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

bialy
Forumowicz

przez bialy » 2008-10-25, 22:13

bar_oo napisał(a):( z czym może być problem ze względu na miejsce uszkodzenia - tuz przy otworze montażowym co wyda się pewnie podejrzane sprzedającemu )

Dokładnie, to pierwsze co rzuca się w gały, że dziura jest przy otworze montażowym :P

edit: uszkodzenie nie jest duże, więc domyślam się, że większego wpływu ba jakość muzyki nie będzie, trzeba tylko zapobiec dalszemu powiększaniu się tego otworu.
Szukasz dobrego biura rachunkowego ? Zapraszam http://annabielawska.pl Najlepsze Biuro Rachunkowe w mieście Olecko i regionie.

pachol545
Forumowicz

przez pachol545 » 2008-10-26, 12:53

dokładnie tak jak koledzy piszą wsiąść jakiś stary głośnik zrobić łatkę i dobrze, równo podkleić dziurę butaprenem :)albo idź do sklepu i jak masz dobrą gatkę to załatwisz wymianę .pozdrowienia

MAX-ZRZ

przez MAX-ZRZ » 2008-10-26, 16:07

hmmmm a ja brałem przezroczysty Silikon i lekko taka podobna rzecz podleiłem boczki i od wewnetrzenej strony i skleiło Sie i Gitara :) Gra juz chyba mi 3 Lata głośnik I nic sie nie dzieje.Nie wpływa to na granie .
Ale hmmm co do sklepu ktoś to jest kumaty to Cię wysmieje bo to 80% ludzi na świecie robi ten sam błąd zeskakuje śrubokręt i :szok: ojooo pekło :wrrr:
Wiec może Ci nie uznac gwarancji .:)

Norb!
Forumowicz

przez Norb! » 2008-10-26, 16:16

Nie no z tym zwrotem to lekka przesada bo po pierwsze zamawiałem to przez neta i dałem już komenta, że jest ok a po drugie tak jak MAX pisze musiałyby tam siedzieć największe głomby żeby mi to wymienić. Poczytałem sobie troche goglach na ten temat i do akcji wkroczył klej i gra gitara :rotfl: różnicy w dźwięku nie ma, pozostał jedynie malutki ślad 8) Dzięki wszystkim za zainteresowanie i podpowiedzi :ok:

MAX-ZRZ

przez MAX-ZRZ » 2008-10-26, 16:23

A widzisz czyli tak jak pisałem hehe to samo zrobiłem w moich 2 kolumnach w domku przy 30cm głosniku i średniotonowym :)