witam jakie glosniki na przód, tył i wzmacniacz do Blaupunkt GTB 1200 MkII 800W
MAX-ZRZ
przez MAX-ZRZ » 2008-07-26, 22:19
Jak zawsze przód Helix blue lub 1 król Crxa HERTZ BlauPunkt--z reszta każdy sprzęt powyżej 200zł Odseparowany .Tył albo 69 lub 16mm tez coś dobrej Firmy
te helix'y blue są aż takie dobre ze je wszyscy polecają ? bo tez chcę coś wrzucić na przód... i na tył coś by się przydało. na przód chciałbym wrzucic to http://www.allegro.pl/item404650650_her ... s_mdf.html a na tył jeszcze nie mam pomysłu... co myślicie o tych hertzach ? ps. sorry że wlazłem ci w temat Ghossst ale w sumie o to samo nam prawie chodzi a śmietnika nie ma co robić i zakładać kolejny temat
Helixy sa ok, ale jeśli ktoś nie jest wymagający za bardzo to Kicx'y mu starczą a sa tańsze. Sam takie mam i nie narzekam, a mam porównanie z wieloma głośnikami.
MYŚLĘ, ŻE POMOGŁEM
MAX-ZRZ
przez MAX-ZRZ » 2008-07-29, 20:03
Ale jak mówi przysłowie Forum Crxa...CAŁA POLSKA CRXOWA MAFIA JEźDZI NA HERTZACh heheheh Najładniej graja Ale jak mówiłem..Helixy także...Zresztą każde głośniki z tej górnej półki czyli powyżej 200zł to grają extra
[ Dodano: 2008-07-29, 20:04 ] xdeadly, te są The Best Graja Pięknie POLECAM
Ja mam w solce z przodu Helixy dark blue odseparowane a z tylu zespolone z tweeterami.
Obydwie pary 16cm
Grają bardzo czysto i przejrzyście, tylko basu brak (tzn. nie brak, bo wooferki dają radę, ale jak na moje potrzeby to troszkę za mało ), ale do tego sub jakiś będzie.
Jedyny mankament to fakt, że są puszczone na seryjnym okablowaniu, ale to się niedługo zmieni.
Wiem że powinno się stworzyć scenę i z tyłu tak na dobrą sprawę powinny być tylko wooferki mid/low, ale zapraszam do mnie posłuchać jaki piękny przestrzenny dźwięk stworzył taki setup
Ale kwestia sceny czy nie sceny to inny temat.
Tak jak mówię, z helixów jestem mega zadowolony i mogę z czystym sumieniem polecić każdemu
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson
wiekszość wygrywa i widze że nikt nie narzeka tylko chwali wiec wybiore helix'y zobaczymy jak graja a jaki wzmacniacz do tego bedzie odpowiedni - Blaupunkt GTB 1200 MkII 800W
zamontowałem dzisiaj te helix'y i muszę powiedzieć że grają ładnie, ale aż się proszą o jakiegoś wzmaka. Grają pod pioneer'em deh-2000mp. Póki co kasa potrzebna na co innego ale wzmak na 100% jakiś tam wsadzę w niedługim czasie
[ Dodano: 2008-07-31, 23:16 ] Aaaa i niech teraz ktoś poleci coś na tył
[ Dodano: 2008-07-31, 23:21 ] I czy ktoś może wie gdzie można nabyć jakąś "ramkę,dystans" czy coś na tył ? bo tam jest taka dziura że nie wiadomo jak się za to porządnie zabrać a na jedną śrubę głośniki raczej trzymać się nie będą bo wiem co to oznacza z własnego doświadczenia
[ Dodano: 2008-07-31, 23:50 ] Zapomniałem dopisać, na tył przydałoby się coś z większym bassem, skrzynie i tuby odpadają .
Na tył powinieneś właśnie zrobić to czego ja nie zrobiłem do końca, czyli jakieś wooferki mid/low.
Ciężko mi coś polecić, nie wiem czy coś helixa jest bez tweeterków do kupienia.
Ja z racji tego że głośniki tylnie w solce są bardzo blisko za głową, zdecydowałem się na helixy z wbudowanymi tweeterami. Bas mają nawet troszke lepszy wydaje mi się od tych które dałem na przód, a dodatkowe wysokie ładnie rozchodzą się w kabinie.
Choć to nie jest 5.1, to tworzą całkiem ładną iluzję dźwięku przestrzennego.
Ale do edka myślę że to się tak do końca nie sprawdzi. Lepsiejsze będzie rzeczywiście coś z mocniejszym basem
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson