polecam zabudowac w dzwi przednie glosniki typu midbas, tweeterki na slupkach skierowane na lusterko wsteczne puscic dobre kable i skrzynie z tylu polecam dac wzmacniacz zarowno do tubu lub skrzyni jak i do glosnikow przednich (wzmacniacze firmowe) a nie jakies firsta lub tym podobne skrzyni lepiej sie zachowuje niz tuba ale trzeba uwazac na tylna szybe
Nie ma sensu kupno wysokiej klasy jednego z elementów wyposarzenia audio ,gdyz to drugie bedzie efekt chamowac. Cały zestaw powinien byc moim zdaniem podobnej klasy.
[ Dodano: Czw Maj 19, 2005 11:15 pm ] ...o właśnie, jestem w trakcie zabudowy bagażnika, juz wkurwiała wystająca butla od gazu i ruszająca sie wykładzina orginalna .Zrobiłem konstrukcje ładnie obiłem (tak mi by najmniej wydaje) .O dziwo jestem zadowolony z efektu. :?: Wszystko jest stabilne i nic nawet nie drgnieee.
Jak już wszystko sobie uporządkuje ,biore sie za montaż bassu ,a wszystko ma byc ładnie wkomponowane,i z czasem bedzie.
He i robiłem sobie szczególową foto-dokumentacje. Wstepnie coś dla orientacjo wrzuce.
[ Dodano: Czw Maj 19, 2005 11:19 pm ] No dobra nie da sie fotek wrzucić... :x
Bagażnik do tej pory wyglądał tak,no i po zmianach wygląda tak.
[ Dodano: Sob Maj 21, 2005 7:48 pm ] Acha widze ,że poszło nie w tej kolejności co chciałem ale cóż. tak to w trakcie wygląda no i efekt końcowy(tzn. prawie teraz wezme sie za wkomponowanie bassu)
[ Dodano: Sob Maj 21, 2005 7:50 pm ] a właśnie narazie nie moge wrzucic fotek z efektu koncowego bo poprostu mozna tylko 3 szt. jak ktoś coś napisze to dorzuce.
Wszystko zalezy od koncowek mocy, jezeli radio robi dobra firma, zrobi je na MOSFET-ach to spokojnie mozna osiagnac 50-60 watow RMS. Ta moc naprawde sie przydaje, gdy nie ma osobnego wzmacniacza!!! Pozatym moc na wzmacniaczu to maksymalna moc jaka moze dac dane urządzenie, a na to ma wplyw miedzy innymi moc samego radia. Wzmacniacz robi sie na zasadzie wzmocnienia amplitudy(mocy) sygnalu- im wiecej da sie na wejscie, tym wiecej otrzyma na wyjsciu....
Elektronik prawde Wam objawia............
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!
tylko że ten elektronik zapomniał że do wzmacniacza podaje sie raczej sam sygnał z wyjścia na wzmacniacz i jest on podobny w większości radi klasy śrdniej. Jesli chodzi o jakość tego sygnału to juz inna kwestia i tu w gre wchodzi nie tyle wiek radia co jego klasa!
Niech elektronik posłucha strszego elektronika........... :idea:
[ Dodano: Sro Maj 25, 2005 11:44 pm ] Wracając do zabudowy:
gaśnica ,trójkąt...no cóż ,coś kosztem czegoś.
bagażnik zakończony , audio w drodze.
[ Dodano: Sro Maj 25, 2005 11:54 pm ] narazie tyle
ja myślałem że całą podłoge bagarznika wyrównasz a Ty tylko tam gdzie butla:) i teraz pytanie co zrobisz z tymi miejscami po bokach?? i gdzie dasz subufer?? bo jak mniemam zakładasz ten co miałeś?
nie tamten subwoofer do sprzedania(o właśnie 150 zł zajmuje sotunkowo mało miejsca ale ładne ma brzmienie)
Po bokach zostawiłem miejsce na jakiąś reklamówke z zakupami czy torebke a subwofer bedzie nowy na całej tej płycie którą przykrywa butle-taki narazie plan.
No wiśnia powiem Ci że to całkiem milutko wygląda:) tylko do twojej erki chyba czerwony byłby lepszy neon:) ale i tak ładnie ciekawi mnie efekt końcowy mam nadzieję że wpadniesz się pochwalić;)
jezeli radio robi dobra firma, zrobi je na MOSFET-ach to spokojnie mozna osiagnac 50-60 watow RMS
chcialbym zobaczyc te 60W w RMS w radiu z CD kodekiem MP3, w obudowie 1DIN :lol:
moc podawana jest max moca muzyczna, RMS wychodzi srednio 22-27W i to przy przy zasilaniu 14,4V
BTW mocny sygnal na wejsciu wzmacniacza wcale nie oznacza lepszego grania, bo mozna latwo przesterowac, po to sa regulacje sygnalu ne WE wzmacniacza jak i regulacja podbicia sygnaly wyjsciowego w radiu