Tylne oryginalne miejsca n glosniki w ED9
Coś dla crxowych audio

Dawca44
Forumowicz

przez Dawca44 » 2006-09-23, 07:29

Bastek napisał(a):Wlasnie potwierdzasz swoja glupote na temat car audio, wsadz sobie 30 buszmenow albo alfredow i zapewne bedzie super gralo. Na wieś do wożenia wieśniaków to masz dobre!

A co Ty masz do ludzi ze wsi?! :wrrr: Co tu może nie ma takich co się znają, nie ma inteligentnych, nie ma tych z czułym uchem?!?! :diabeleknie: A miastowi może są wszyscy mgr inż. ?! I znający się na wszystkim?! :wrrr: Jak Ty jesteś taki "wybitny" to pokaż to w swoich wypowiedziach... :dupa:
SPRZEDAM TANIO RESZTĘ CZĘŚCI Z ED9:

forum/viewtopic.php?t=45295

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2006-09-23, 13:07

dawca44 prawidlowo, jestes gosc :ok: :poklony:

Ali-En
Forumowicz

przez Ali-En » 2006-09-23, 17:16

Gruby: STREFA CISZY
STREFA CISZY ARKADIUSZ KOWALEWSKI
AL. PIŁSUDSKIEGO 64C
10-450 OLSZTYN

zobacz mapkę dojazdu »

Kontakt: ARKADIUSZ KOWALEWSKI

Telefon: 089 534 66 12
E-mail: info@strefaciszy.net
www: www.strefaciszy.net

Pojedz sobie tam i sie zapytaj cos o zawody sound off, bo widze ze glosniki z tylu Ci za "dobrze" graja i prawda do Ciebie nie dociera.
ED9 "Mała Czarna" -> sprzedana
EE8 "AliGator" -> sprzedany
MB C36 AMG "Black Widow" -> sprzedana
Nissan Sunny GTI-R "Szatan"

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2006-10-09, 18:25

Czy ktoś ma rysunek dystansów do tylnych miejsc na głośniki? W moim aucie nie było nawet tych aluminiowych, i chcę wstawić tam MDF - będzie łatwiej jeśli ktoś już wymierzył i narysował jak trzeba ten MDF wyciąć żeby pasował do kształtu otworów. :poklony: :poklony:

Co do dyskusji że wstawianie tam głośników jest bez sensu - rozumiem argumenty, ale czasem potrzebuje więcej miejsca w bagażniku albo odelżyć auto więc nie chcę mieć na stałe skrzyni basowej a tylne głośniki mają szansę wyciągnąć choć troszkę lepszy bas niż te w drzwiach.
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

Mti-007
Forumowicz

przez Mti-007 » 2007-04-16, 21:06

falo napisał(a):Z tylu fabrycznie wchodzily chyba 160mm , ja mam 165 i musialem przerabiac mocowania

T jak w końcu z tym tyłem?? 160mm wchodzi bez przerabiania??

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2007-04-16, 21:28

z tego co pamietam oryginalny glosnik mial 10 cm i byl mocowany do takiej podstawki, podobnie jak przod zreszta( z przodu na 100% byla 10, ale tyl to reki sobie uciac nie dam), i bez przerobek wejdzie tylko 13, ale nie bedzie lezal kolniez glosnika na tej podstawce i trzeba kombinic z zamocowaniem, najlepiej wywalic ten plastik, zrobic cos podobnego z plyty i wtedy wsadzisz 16 bez problemow, 20 sie nie miesci ale jak pokombinisz to i taki da sie upchac, ale jest przy tym zabawy wycinania itp od jasnego.....

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2007-04-16, 22:20

mam fabryczne mocowania tylnych glosnikow i zacznijmy od tego ze aluminiowe to one nie sa tylko stalowe :razz: sa przystosowane do glosnikow 16cm ktorych praktycznie nie ma na rynku (wiekszosc to 162-165mm) i niestety w tym momencie juz latwiej wystrugac takie mocowanie z mdf niz rzezbic z tymi oryginalnymi... no chyba ze ktos sobie utnie kolnierz glosnika dookola :rotfl:

Mti-007
Forumowicz

przez Mti-007 » 2007-04-16, 23:28

ok, dzięki

Raflo
Forumowicz

przez Raflo » 2007-10-08, 22:11

no i spowrotem rozgrzebuje ten temacik tak samo jak kolega chce załozyc głosniczki do tyłu w fabryczne orginalane miejsca jesli macie jakies foty jak wygladaja głosniczki w tych orginalnych miejscach to prosze zapodajcie na forum z góry bardzo dziekuje :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony:
Już go mam 5 CRX wrodzinie:D

Mti-007
Forumowicz

przez Mti-007 » 2007-10-08, 23:42

Zrobię foty, ale dopiero jak odbiorę autko od lakiernika :)

jaeyez
Forumowicz

przez jaeyez » 2007-11-04, 06:29

Temat wcześniejszej dyskusji jest dla mnie troszke śmieszny głównie ze względu klimat i atmosfere z dosyć wysokim ciśnieniem. Rozumiem, że jesteście mocno zaangażowani we własne doświadczenia ale to nie powód żeby wytykaś sobie jakieś bzdury z życia prywatnego. Mimo wszystko podziele się swoim OSOBISTYM zdaniem i powiem jak ja to widze. Więc.. po pierwsze każdy człowiek ma uszy i powinien układać system audio (KD,stereo,caraudio) pod SIEBIE bo dla jednych, wracając do wałkowanego KD zagra dobrze Magnat czy polskie głośniki, dla innego Tannoy czy Mission(np.dla mnie) a dla kogo innego te wszystkie marki kaleczą uszy nie zależnie od modeli,ceny i konfiguracji oraz producenta amplitunera. Po drugie argument w stylu w którym kierunku do nagłośnienia stoisz na koncercie jest dla mnie osobiście mało trafny, gdyż wszystko zależy od strojenia mocy wyjściowej na dane kanały systemu (przód,tył,sub). Jeśli chodzi o moje prywatne zdanie to ostatnio ktoś podarował mi głośniki raczej solidnej klasy a ze względu na to, że radio, wzmacniacz, tuba, przód i tweetery na odseparowanych zwrotnicach już siedzą a wszystko jest zainstalowane tak jak trzeba plus grube i dobre kable i są to elementy których szybko nie bede zmieniał (nie są produkty robione w polsce, a dla ciekawostki dodam,że kiedyś tonsil robił serie głośników dla Tannoy i mimo, że polskie to jakoś brzmiały..) wracając do prezentu nie miałem wyjścia i wstawiłem je we wcześniej wygłuszone i poprawione drewnem otwory przy tylnej kanapie. Efekt po dość długim strojeniu jest taki, że sopran niesie echo i każdy smaczek (typu oddech, czy podbitki) jest dużo bardziej wyraźny jednocześnie nie przynosi on wrażenia, że siedzę tyłem do wykonawcy bo wyraźnie czuje zarys sceny z przodu. Moje prywatne zdanie jest takie, że jeśli masz zrobiony dobrze system tweeter,midi,sub, to nie masz nic do stracenia, żeby sprawdzić czy TOBIE bo to TY jesteś właścicielem, odpowiada taka konfiguracja, jeśli chodzi o moje doświadczenie to powiem, że osobiście jestem zadowolony z przestrzeni jaką udało mi się uzyskać dodatkową parą głośników. Tyle chciałem dodać plus to, że ja tak myśle bo akurat moje uszy każą mi tak twierdzić a to co Ty myślisz to już jest kwestia Twojego słuchu. Jeśli ktoś z moich okolic ma taki dylemat to zapraszam, niech wpada z płytką a pokaże mu jak system gra w konfi tył+przód+sub a jak przód+sub. Wracając do tematu Qzyn-a to ja radził bym Ci poprosić kogoś z forum żeby pokazał Ci jak jego system gra lub żeby dał na godzine swoje (lepsze klasą radio) i sam oceń. Jeśli dojdziesz do wniosku,że chcesz montować tył to zrób to solidnie np z mdfu i wygłusz blachy (jeśli nie masz puki co kasy na maty to nawet jakaś gąbka, da on lepszy efekt niż nic), nie wiem jakie masz oczekiwania co do jakości ale wiesz.. niestety to droga zabawa i za 200 możesz kupić jakieś tam głośniki ale też jak byś się uparł to samych kabli za tyle nie kupisz, więc wszystko zależy od Ciebie i od tego czy planujesz rozbudowe, czy masz wzmacniacz i czego oczekujesz.. Pozdr i sorry za ilość literek.
A mówią, że miłości nie da się kupić.. . D16Z5->H22A7->D16Z5 :D

Poprzednia strona