Cześć mam mały problem. Jeżdzę teraz ojca autem ale chcem w najbliższym czasie kupić crx-a 2nd gen. Mam zamiar kupić lub zrobić skrzynię basową do bagażnika z dwoma głośnikami 30cm. Problem jest taki,że chciałby puzniej przełożyć tą skrzynię z obecnego auta do hondy i nie wiem czy mi ona się wtedy zmieści do bagażnika. Chodzi mi aby ktoś mógł mi podać wymiary bagażnika hondy crx 2nd gen. a dokładnie szerokość przy oparciu siedzeń i wyskowość w najniższym tam miejscu oraz długość bagażnika. I czy oparcie tylnych siędzeń jest pod dużym kątem czy raczej jak w większości aut. Bym był bardzo wdzięczny.
jak chcesz taka skrzynie na caly bagaznik to tak
szerosc bagaznika od lewej do prawej 90cm
dlugosc 50cm
wysokosc jakies 33 cm
tylne oparcie w zasadzie jak w innych autkach
te wymiary podalem ci w tych najwezszych miejscach
w przypadku niejasnosci- pytaj
Wielkie dzięki rafisz za pomoc. Naprawdę mi pomogłeś. Wiem teraz że ta skrzynia którą chcem zrobić była by napewno za wysoka i trochą za szeroka wiec by z niej w przyszlości bym nie miał żadnej korzyści. Jeszcze raz wielkie dzięki.
[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 9:21 pm ] Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie. Jeżeli by ta skrzynia miała 35cm wysokości dało by ją radę jakoś upchnąć nie musząc nic przerabiać?
ja dodam od siebie ze mialem kiedys tube blaupunkta na 30cm glosniku i wchodzila na styk jeszcze nie zapierajac od polke, jezeli zrobisz wieksza skrzynie to poprostu bedziesz musial jezdzic bez polki.. a to juz brzydkie
witam ponownie wklejam delikatny zalacznik jak wyglada ten bagaznik z boku (tylko nie smiac sie z rysunku to bylo w paincie wiec jest jakie jest )te wymiary co na tym podalem to sa wymiary bagaznika i jak bedziesz robil te skrzynie to wez poprawke na wychyl membrany glosnika tak zeby ci nie uderzala o ktoras scianke bagaznika
zycze powodzenia podczas prac
Dzięki. Muszę teraz pomyśleć troche dokładniej nad tą skrzynią i możliwe że trochę pokombinować. Miałem zamiar zrobić taką ale widzę że trzeba ją zmodyfikować pod względem wymiarów. Stworzone też za pomocą painta więc szału nie ma a obliczenia przy pomocy programu boxcalc.
no to wystarczy ze ja obnizysz do tych 330 i powinno byc git, a to co ci bedzie brakowac w pojemnosci to nadrobisz zwiekszajac te "poziome" wymiary (ile to musisz sobielwyliczyc to zwykla matma na pojemnosc)